HDP'lilerin İstanbul Büyükçekmece'de Salıpazarı'nda açtığı seçim standına sayıları yaklaşık 2 yüz civarında olan ırkçı bir gurup saldırı düzenledi.

DİHA'nın haberine göre; ellerinde sopa ve satırlarla stant başındaki partililere saldıran grubun saldırısında Necmi Şahin, Onur Maksut Sarı, Serdar Akbulut ve soyadı öğrenilemeyen Baver isimli bir kişi kafalarına aldıkları darbeler sonucu yaralandı.

YARALILARIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Yaralılar saldırının ardından Esenyurt Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kafalarına dikiş atılan her 4 yaralının tedavilerinin devam ettiği ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

POLİS: "ONLAR DA DEMOKRATİK HAKKINI KULLANDI"

Öte yandan saldırı sırasında saldırgan grubu izlemekle yetindiği belirtilen polisin bir süre sonra ancak müdahalede bulunup, havaya birkaç el ateş açarak grubu dağıtmaya çalıştığı bildirildi. Bir partilinin "Biz demokratik hakkımızı kullanıyoruz bize saldıranlara müdahale etmiyorsunuz" sözleriyle tepki gösterdiği bir sivil polisin "Onlar da demokratik hakkını kullanıyor" diye cevap verdiği de belirtildi.