Ağrı'da dün yaşanan çatışmanın ardından yaralı askerleri çatışma bölgesinden alarak uzaklaştıran HDP'lilerin o anlarının fotoğrafları, HDP'nin twitter hesabı üzerinden paylaşıldı.

"Ağrı'da, kurgu operasyon alanında bırakılıp yaralanan askerlerin yardımına HDP'liler gitti," şeklinde paylaşılan fotoğraflarda, sivillerin yaralı askerlere başka bazı askerlerle beraber müdahale ettikleri ve sırtlayarak taşıdıkları görülüyor.





HDP'nin paylaştığı fotoğraflardan birisi de çatışma alanına canlı kalkan olarak giden ve askerin açtığı ateşle öldürülen HDP Diyadin İlçe eski Eş Başkanı Cezmi Budak'ın cansız bedeninin görüntüleri oldu.

DEMİRTAŞ: YARALI ASKERLERİ HDP'LİLER ÇARŞAFLARLA TAŞIDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin bugün Kadıköy’de düzenlenen aday tanıtım ve seçim kampanyasının başlangıç mitinginde Ağrı'daki çatışmaya ilişkin olarak, Ağrı’da bir çatışma değil, sahnesi önceden planlanmış, önceden provası yapılmış, sahte bir kurgu operasyon vardı ve orada mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar," dedi.  Demirtaş, ellerinde görüntülerin de olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Çatışma bölgesinde askerler var, helikopter yaralıları almak yerine yukardan ateş açıyor. Ambulans yok, helikopter yok. Yaralı askerleri çarşaflarla taşımak zorunda kalıyor arkadaşlarımız. Fotoğraflar var görüntüleri var. Ülkeyi yönetenler lüks uçaklarla seçim çalışması yaparken, yaralı asker için bir ambulans helikopter göndermemişlerdir. Orada ölmesini beklemişlerdir. Cenaze çıkması için bu devlet elinden geleni yapmıştır." (Demokrat Haber)