HDP, Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 7 milletvekillerinin tutuklanması üzerine HDP hukuk komisyonu öncülüğünde, geniş bir hukuk komisyonu ile çalışmalara başladığı belirtildi.

HDP, ilk olarak tutuklamalar ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ni (AİHM) bilgilendirirken, başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere yapacakları başvurular hakkında dosyalar hazırladığı öğrenildi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Milletvekilleri Selma Irmak, Leyla Birlik, Gülser Yıldırım, Nursel Aydoğan, Ferhat Encü ve Abdullah Zeydan'ın tutuklanıp cezaevine konulmasından sonra yapılacak hukuki çalışmalar ve girişimler için HDP Hukuk Komisyonu öncülüğünde hukukçulardan oluşan geniş kapsamlı bir komisyon oluşturuldu.

Komisyon ilk olarak tutuklamalar ile ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ni acil olarak bilgilendirirken, yapılacak başvurular konusunda da dosyalar hazırlamaya başladı.

Anayasa Mahkemesi'ne başvuru ve tutuklamalara itiraz başta olmak üzere çalışmalarını sürdüren Hukuk komisyonunun özellikle tutuklamadan önce ve sonra Başbakan ile Bakanların gözaltı ve tutuklamalar ile ilgili yaptıkları açıklamaları da inceledikleri ve bunu da hazırlayacakları dosyalara ekledikleri öğrenildi.