HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Silopi'de öldürülen DBP PM Üyesi Sêvê Demir, Silopi Halk Meclisi Eş Başkanı Pakize Nayir ve KJA Üyesi Fatma Uyar’ın katledilmesine ilişkin Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Demirel, Üç Kürt kadın siyasetçinin 4 Ocak'ta polislerin "mahalleyi boşaltın" anonsu üzerine Karşıyaka Mahallesi'nden başka bir yere geçme çalıştıkları sırada bulundukları yerin taranması ve ardından meydana gelen patlamada yaralandıklarını ve korunmak için gittikleri yerde güvenlik güçleri tarafından infaz edildiklerini söyledi.

Aynı saldırıda öldürülen İslam Atak'ın cenazesinin hiç tanınamayacak durumda olduğu için günler sonra tespit edilebildiğini belirten Demirel, 4 kişinin yaralandıktan sonra başka bir yerde infaz edildiğine ilişkin tanıkların olduğunu kaydetti.

Yetkili kurumların katliamı aydınlatmak yerine görmezden geldiğini vurgulayan Demirel, "Hukuk sınırlarının aşıldığı bu türden hadiselerin üzerine gidilmemesi durumunda benzerlerinin yaşanma ihtimali artacaktır" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, katliamla ilgili daha etkin bir soruşturma yapılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.