İstanbul’un Kadıköy ilçesinde HDP’liler, Rojava’nın yeniden inşası ve Rojava halkı ile dayanışmak amacıyla rıhtımda açtığı standın polis tarafından kaldırılmasını protesto etti.

HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Fatma Gök, 26 Haziran’da stant açmak için dilekçeyle beraber Kadıköy Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduklarını söyledi.  Gök, yasal olarak 48 saat içinde herhangi bir olumsuz cevap verilmemesi üzerine 1 Temmuz’da standı açtıklarını ifade etti.

8 Temmuz’a kadar standın düzenli bir şekilde açmaya devam ettiklerini ve bu süre zarfında Kadıköy halkından büyük destek ve yoğun ilgi gördüklerini dile getiren Gök, yapılan bu toplumsal destek ve dayanışmanın emniyet ve çevresini rahatsız ettiğini belirtti.

Gök, bunu hazmedemeyen emniyetin stantlarına hukuksuz bir biçimde müdahale ettiğini ve stantta gönüllü çalışan arkadaşlarına da sözlü tacizde bulunduklarını ifade ederek, Türkiye halklarına, “Bulunduğunuz yerlerde HDP il ve ilçe örgütleriyle irtibata geçerek, Rojava halkları için her türlü yaşam malzemesini ulaştırmanızı istiyoruz ve halkımızı Rojava’yla dayanışmaya davet ediyoruz” diye seslendi. (DİHA)