BBC Türkçe'den Çağıl Kasapoğlu'nun haberine göre, Mardin'in Derik ilçesinde hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyon kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağının beşinci gününde çıkan çatışmalarda bir asker hayatını kaybetti. HDP Diyarbakır Milletvekili ve eski Derik Belediye Başkanı Çağlar Demirel ise ilçede evlerin bombalandığını söyledi.

BBC Türkçe'ye konuşan Çağlar Demirel, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve HDP Gaziantep milletvekili Mahmut Toğrul'un da aralarında olduğu HDP-DBP heyetinin Derik'e hareket ettiğini ancak ilçe merkezine ulaşamadıklarını söyledi.

Çağlar Demirel, "Derik'e girmek istedik ama kapısında polis ve zırhlı araçlarla karşılaştık, kendimiz aştık sonra bize anonslarla 'Gelmeyin, çıkın' dediler" diye konuştu.

Demirel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Merkeze giremedik. Seslerini dinliyoruz. Evlerden dumanlar çıkıyor, evler yanıyor. Bizi arıyorlar, evlerin içinde çocukları mahsur kalmış. İçeride evlere roketler
isabet ediyor. Bugün bir yandan yukarıdan helikopterle ateş açılıyor, bir yandan da tanklarla evler bombalanıyor."

"Sokağa çıkma yasaklarıyla hiçbir sorun çözülmez. Cizre'de, Nusaybin'de, Derik'te halkın talepleri nedir diye dinlemeleri gerekir."
25 Kasım akşamından bu yana sokağa çıkma yasağının uygulandığı Derik'te bir eve roketatar mermisi isabet etti, Cevizpınar Mahallesi'ndeki boş Namık Kemal İlköğretim Okulu'na da roketatarlı saldırı düzenlendi.

Bölgede trafo ve su depolarının patladığı, elektrik ve su kesintileri yaşandığı bildiriliyor. Çatışmaların Derik'in Dağ mahallesinde sabaha karşı yoğunlaştığı ve bölgeden bomba ve silah sesleri geldiği belirtildi.

'5 KİŞİ YARALANDI, ASKERİN DURUMU AĞIR'
Derik Kaymakamlığı'ndan BBC Türkçe'ye bilgi veren bir kaynak ise ilçedeki son çatışmalarda bir asker, üç polis ve bir sivilin yaralandığını, yaralı askerin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Evlerde sivil olmadığını ve 'çocukların mahsur kaldığına dair bir bilginin kendilerine gelmediğini' söyleyen Kaymakanlık kaynağı, "Teröristler evleri boşaltıp içine girmiş, bize ateş açıyorlar. Barikatlar kazmışlar" dedi.