HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önceki gün bombalı saldırıya uğrayan HDP Mersin il binasında, güvenlik kameralarının bağlı olduğu bilgisayarın 17 gün önce hacklendiğini ve o günden bu yana kayıt yapmadığını anlattı.

Habertürk gazetesinden Muharrem Sarıkaya’ya konuşan Demirtaş, “BaşbakanAKP’yi suçlamasınlar’ demiş. Oldu, Saadet Partisi’ni suçlayalım. ‘Sayın Kamalak’tan açıklama bekliyoruz’ diyelim. Saçmalık bu…” dedi.

Demirtaş, Adana ve Mersin’de gerçekleşen saldırılan ardından MHP’nin tutumundan, CHP Mersin adayı Fikri Sağlar’ın da patlama sonrası il başkanlığına yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktardı.

HDP’nin oylarını bir, bir buçuk puan artırması durumunda AKP’nin kesinlikle tek başına hükümet kuramayacak noktaya geleceğini savunan HDP Eş Genel Başkanı, seçim sürecinde yaşanan provokasyonları da bu duruma bağladı.

SALDIRGANIN EŞKALİ BELİRLENMİŞTİ 

Adana’daki HDP binasıyla eş zamanlı bombalı saldırı düzenlenen Mersin’de MOBESE’ler dahil dokuz ayrı kamera görüntüsü üzerinde incelemeye alan polis ekipleri, partiye bombalı çiçeği getiren kişinin eşkalini belirlemişti. Yaklaşık 35 yaşında olduğu belirlenen şüphelinin, saldırıdan bir gün önce, 17 Mayıs Pazartesi günü parti binasına girdiği tespit edilmişti.