Meclis'e gönderilen yasa tasarısıyla Hakkari ve Şırnak'ın il olmaktan çıkarılması ve yerlerine Cizre ile Yüksekova merkezli ve aynı isimde iki il kurulmasına HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tepki gösterdi.

Partisinin Meclis'teki Kadın grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Şırnak ve Hakkari'nin il olmasına şu ifadelerle tepki gösterdi:

"Şırnak ve Hakkari'yi il olmaktan çıkararak, illeri ve kurumları kendilerine göre değiştirerek gerçeği kendilerine göre değiştiremeyecekler. Yıktığınız kent merkezlerinde, yaktığınız ilçelerde, kentlerin ismini, il merkezlerinin yerini değiştirerek bu halka gerçeği unutturamazsınız."

ENCÜ: DİRENİŞİ KIRMA ADIMIDIR

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, hazırlanan yasa tasarısının tamamen güvenlik politikalarının bir adımı olduğunu kaydetti.

DİHA'ya açıklamalarda bulunan Encü, tasarının hedefiyle ilgili "Botan'da halkın topraklarına nasıl el koyabilirim ve daha çok devlet dairelerini yerleştirme mantığı güdülüyor. Özellikle Botan halkının göç ettirilmesi hedefleniyor" dedi.

Encü sözlerini şöyle devam ettirdi: "Amaç Şırnak'ın taşınmasıydı. Saldırılar, Şırnak'ı tümden yok etme planı ile başladı. Artık halkın Şırnak'a dönmemesi ve halkın yeni yaşamı inşa etmesi amaçlanıyordu. Ancak bu politikalar amacına ulaşmayacaktır. Tarihine bakılınca Şırnak ve Cizre'nin direnişi ile sembol olduğu görülüyor. Bu politikalar direnişi kırma adımıdır."

Encü, HDP olarak da Meclis Genel Kurulu'na sunulan yasa tasarısına karşı güçlü bir muhalefet yürüteceklerini kaydett