Mardin Nusaybin’de, 13 Kasım tarihinde başlayan Sokağa çıkma yasağı ile birlikte polis ve özel harekat timlerinin operasyonları devam ediyor.

Yasağın son bulması ve müzakere sürecine dönülmesi için Nusaybin halkına  destek için HDP Mardin milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Ali Atalan, yarın sabahtan itibaren açlık grevine başlayacaklarını belirtti.

Yaptıkları bu eylemin Nusaybin üzerindeki ablukanın kırılması için olduğunu ifade eden HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Nusaybin halkının direnişinin yanında olacaklarını belirterek, "Söylemlerin bittiği ve gücün tükendiği yerde kişi elini vicdanına koyar, tepkisini dile getirir. Biz de halkımıza yapılan zulmü dile getirmek için bu eylemimizi başlatıyoruz. Saldırıları gerçekleştirenler insanlıktan nasibini almamıştır" dedi.

Temel amacın Nusaybin üzerindeki ablukanın kırılması olduğunu ifade eden Yıldırım, var olan sorunların tank ve topla değil diyalogla çözülebileceğine dikkat çekti.

Türkiye ve Kürdistan halklarına çağrıda bulunan Yıldırım, "Biz topluca bir karanlığa doğru gidiyoruz. Bu karanlık sürecin içerisinden çıkmak istiyorsak Nusaybin'e ses vermeliyiz" diye belirtti.

100 binden fazla nüfusu olan bir merkezin abluka altında olduğunu ve herkesin yaşamının tehlike altında olduğunu dile getiren HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan da, Nusaybin halkına yönelik düşmanca saldırıların devam ettiğini ifade etti.

 AKP Hükümetinin siyasi yoldan çözümü kabul etmediğini söyleyen Atalan, "Biz hiçbir zaman teslimiyeti kabul etmedik, yine etmiyoruz. Devlet rutin bir şekilde sıradanmış gibi her hafta bir şehirde sokağa çıkma yasağı ilan etmektedir. Bizim başlatacağımız bu eylemsellik halkın yanında olduğumuzu göstermek içindir" dedi.

AKP hükümetinin "yasakları" barikatlara bağladığını belirten Atalan, en büyük hendeği AKP'nin PKK Lideri Abdullah Öcalan ve onun başlattığı çözüm masası önünde kazdığını söyledi.

 Atalan, "Doğrusu çatışmaların yaşanmasının sebebi siyasi hendeklerin Kürt halkına karşı açılmış olmasıdır. Ne kadar çok birlikte olursak ne kadar çok direnirsek saldırılar o kadar azalacaktır. Bu bağlamda Nusaybin halkı yalnız bırakılmamalıdır" çağrısında bulundu. (Evrensel)