Ardahan Göle'de sivil minibüsü tarayarak bir kişinin ölümüne yol açan olaya ilişkin Ardahan Valiliği PKK'yi suçlarken, medyada da Vali'nin verdiği açıklama esas alarak saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi. Olaydan sonra bölgeye giden, görgü tanıkları ile görüşen HDP Ardahan Milletvekili Taşkın Aktaş, Göle'den izlenimlerini DİHA'ya anlattı.

3 gündür olayın yaşandığı bölgeye askeri yığınak yapıldığına dikkat çeken Aktaş, "Askerler bugün pikniğe giden sivil bir aracı tarıyorlar. Vatandaşlar pikniğe giderken, operasyon bölgesinde askerler tarafından saldırı gerçekleştiriliyor" dedi.

'GÖRGÜ TANIKLARI VE YARALILAR ASKERLERİN TARADIĞINI SÖYLÜYOR'

Aktaş, söz konusu bölgede herhangi bir gerilla hareketliliği olmadığını belirterek, "Görgü tanıkları olaydan yaralı olarak kurtulanlarda askerlerin kendilerini taradığını söylüyorlar. Zaten bizim bildiğimiz, gözümüzle gördüğümüz olayı başka türlü anlatmaya çalışıyorlar" dedi. O

laydan sonra Ardahan Valisi ile görüştüğünü de belirten Aktaş, "Vali, PKK'yi suçluyor. İnsanları aptal yerine koyuyorlar. Biz gözümüzle gördüğümüz konuların böyle çarpıtılmasını ciddiye bile almıyoruz" dedi.

Olayı Meclis gündemine taşıyacağını belirten Aktaş, bu olayla çeşitli provokasyonların işaretinin verildiğini söyledi.