2'si çocuk 3 kişinin öldürüldüğü Diyadin'de incelemelerde bulunan HDP Ağrı milletvekili Dirayet Taşdemir, "Bu açık bir infazdır. Olay yerinde hiçbir çatışma izi yok. İnfaza tanık olan 5 kişi gözaltına alındı, infazın üzeri kapatılmak isteniyor" dedi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinin ardından 2'si çocuk 3 kişinin öldürüldüğü Ağrı'nı Diyadin ilçesinde incelemelerde bulunan HDP Ağrı milletvekili Dirayet Taşdemir, izlenimlerini anlattı.

'OLAY YERİNDE ÇATIŞMAYA DAİR TEK BİR KANIT YOK'

Öldürülen iki çocuğun fırında çalıştıklarını anlatan Taşdemir, şunları söyledi: "İki çocuk çok açık ki infaz edilmişler. Fırına odun taşırken iki zırhlı aracın geçtiğini görünce saklanıyorlar. Saklandıkları yer de, camekanlı küçük bir yer. Olay yerindeyim, etrafta hiçbir çatışma izi yok, kurşun izi yok. Çatışma olduğuna dair hiç bir delil yok. Özetle, olay yerinde çatışma olduğuna dair tek bir iz yok. Fırıncı, çocukların fırında çalıştığını söyledi, mahallede oturanlar çocukları tanıyor. Görgü tanıkları, çocuklar öldürüldükten sonra gerilla kıyafeti giydirilmeye çalışıldığını anlattı. Cenazeleri ailelerine bile haber vermeden gece Erzurum'a götürdüler. Ayrıca olaya tanık olan 5 kişi Diyadin Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor. Çok açık ki ortada bir infaz var ve üzeri örtülmek isteniyor."

'SAVCI OLAY YERİNE HALA GİTMEDİ'

Savcı ile de görüştüklerini anlatan Taşdemir, "Savcının hiçbir şeyden haberi yok, çatışma olduğunu sanıyor. Olay yerine bile gidip inceleme yapmamış. Neden gitmediğini sorduğumuzda 'Çatışma var, güvenlik yoktu' dedi. Belli ki deliller karartılarak, çatışma süsü verilecek ve olayın üstü kapatılacak" dedi.

Taşdemir, dün gece öldürülerek sürüklenen kişinin ise kimlik bilgilerine henüz ulaşılamadığını söyledi.

Diyadin'de dün akşam fırında çalışan ve odun almak için dükkanın karşısındaki depoya giden 16 yaşındaki Orhan Aslan ve 15 yaşındaki Emrah Aydemir'i polisler katletmişti.

Murat Mahallesi'nde de sabah saatlerinde harabe olan evlerin arasında bir erkek cesedi bulunmuştu. DİHA'da yer alan habere göre, görgü tanıkları bu kişinin infaz edildikten sonra panzerin arkasına bağlandığını ve yerlerde sürüklenerek buraya getirildiğini anlattı. Olay yerinde kan ve sürüklenme izleri görünüyor. (ANF)