Şakran Cezaevi'nde 3 çocuğun hamile oldukları gerekçesiyle tek kişilik hücrelerde tutulduğu yönündeki haberler üzerine HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, TAY-DER ve ÖHD temsilcileri, incelemelerde bulunmak üzere cezaevine gitti.

Tutuklu çocuklara yönelik hak gaspları ile kamuoyunun yakından bildiği Şakran Cezaevi'nde yaşanan taciz ve cinsel istismar vakalarının kamuoyundaki yankıları devam ederken, DİHA’nın "Şakran Cezaevi'nde hamile 3 kız çocuğu hücrede tutuluyor!" başlıklı haber yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Şakran Cezaevi'nde tutulan kadın tutukluların avukatları aracılığı ile kamuoyuna gönderdiği mektupta, tutuklu çocukların içerisinde bulunduğu ağır tablo bir kez daha gözler önüne serilirken, cezaevinde oluşturulan özel ekiple tutuklulara psikolojik işkence yapıldığına dikkat çekildi. Kadın tutuklular mektuplarında, hamile oldukları gerekçesiyle 18 yaşından küçük 3 çocuğun, koğuşlarına gönderilmeyerek tek kişilik hücrelerde tutulduklarını aktardı.

Mektupta, hamile olan 3 çocuğun sancıları olmasına rağmen revire gönderilmeyerek, zorla ayağa kaldırıldığı ve sayıma dahil edildiği kaydedilerek, ayrıca bazı gardiyanların çocuk tutukluların odalarına girerek televizyon kumandalarını ellerinden aldığı, ağır hakaretlerde bulunulduğu aktarıldı.

Haber üzerine HDP Milletvekili ve İzmir milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü ile TAY-DER, ÖHD temsilcileri cezaevi yetkileriyle görüşmek üzere Şakran'a gitti. Heyetin önümüzdeki saatlerde bir açıklama yapması bekleniyor. (Evrensel)