HDP milletvekili Gülser Yıldırım’ın, 81 yıla kadar hapis cezası talebiyle, Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı dava bugün görüldü. Kandıra Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunan Yıldırım’ın, bir sonraki duruşmaya getirilmesine karar verildi.

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım’ın, Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmayı, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile Yıldırım’ın yakınlarının izledi. Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yıldırım, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) katılmayacağını belirtti.

SAVCI ‘ÖRGÜT YÖNETİCİLİĞİ’ İDDİASIYLA CEZA İSTEDİ

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Yıldırım’ın, “terör örgütü yöneticiliği” iddiasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, Yıldırım’ın 19 Şubat 2018 tarihindeki duruşmaya getirilmesine kararı verdi.

NE OLMUŞTU?

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturması kapsamında 4 Kasım 2016’da tutuklandı. Yıldırım hakkında Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkeme yetkisizlik kararı vererek, dosyayı Mardin’e gönderdi.

Yıldırım için “terör örgütü kurma ve yönetmek”, “terör örgütü propagandası yapmak”, “suç ve suçluyu övmek”, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “suç işlemeye alenen tahrik” ve “halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma” iddialarıyla 81 yıla kadar hapis cezası isteniyor.