Haftalardır polis şiddeti ve infazlarla gündemde olan Şırnak’ın Silopi ilçesinde 3 genç daha öldürüldü.

Evrensel'in haberine göre, kendilerini takip etmesi üzerine endişelenerek kaçıp bir eve sığınan 3 genç polislerce uzun namlulu silahlarla öldürüldü. Öldürülen 3 gencin cenazeleri ise daha sonra Habur Sınır Kapısı’na götürüldü. Kobanê Mahallesi’nde meydana gelen olayda katledilenlerin Ali Ödük (20), Halil Can (22) ve henüz ismi kesinleşmeyen bir genç olduğu öğrenildi.

‘GENÇLER POLİSTEN KORKUP KAÇTI’

Olayın ardından Silopi’ye giden ve yaşananlara ilişkin Evrensel'e bilgi veren HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, gençlerin mahallede yürürken, birden polisin kendilerini takip ettiğini farkettiğini ve endişelenerek kaçtığını anlattı. Polisin haftalardır Silopi’de gerçekleştirdiği infazlar nedeniyle tedirgin olup kaçan gençlerin Kobanê Mahallesi’ndeki bir eve sığındığını belirten Encü, “Ev polisler tarafından ablukaya alınıyor. Gençler polisin saldırabileceği endişesiyle aileyi evden çıkarıp bekliyor. Bu sırada polis uzun namlulu silahlarla eve ateş açıyor” dedi.

‘SİLAHSIZLARDI VE İNFAZ EDİLDİLER’

Gençlerin silahsız olduğunu ve polislerce infaz edildikleri dile getiren Encü, cenazelerin Silopi Devlet Hastanesi’ne götürülmesi gerekirken, polislerce adeta kaçırılarak Habur Sınır Kapısı’na götürüldüğünü belirtti. Encü, “Habur Sınır Kapısı’na götürerek halkın cenazeye sahip çıkmasını engellemek istemiş olabilirler. Bunu neden yaptıklarına biz de anlam veremedik” dedi. Geçtiğimiz günlerde de Habur Sınır Kapısı yakınlarında iki sivilin cenazesinin bulunduğunu hatırlatan Encü, “Orada hâlâ bekletilen 13 cenaze de var. Bir mesaj vermek istiyorlar herhalde” dedi .

Öğle saatlerinde Evrensel muhabiri ile görüşen Encü, Silopi’deki Şehit Hrun Mahallesi’nde (Karşıyaka Mahallesi) gençlerle polis arasında çatışma çıktığını ve kendilerinin de burada canlı kalkan olduklarını belirtti. Encü, “Gece öldürülen gençlerden ikisinin ailesi yanımda. Perişan durumdalar, çok öfkeliler” dedi.