Fenerbahçe Spor Kulübü'nde HDP'li olduğu için üyeliği tartışma konusu yapılan İstanbul Milletvekili Celal Doğan, "Meşru ve yasal bir partiye ‘bölücü’ demek mahkemede hesaplaşılması gereken bir olaydır. Fenerbahçe benim için ‘bölücü’ ifadesini kullanan kişileri barındırsın. 

"Spora ırkçılığı bulaştırmak isteyen anlayışın çok yakında nesli tükenecek. Tıpkı kelaynaklar gibi bu örneklerin korumaya alınması gerekir" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda başkanlık divanına dilekçe veren kongre üyesi Ahmet Şükrü, HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan'ın, "Türkiye'nin bütünlüğü aleyhinde faaliyet gösteren HDP'li bir milletvekili olduğunu, bu nedenle de Fenerbahçe Kulübü'nden ihraç edilmesini" istedi.

Bianet’e konuşan Celal Doğan’ın açıklamaları şöyle:

 “Benim Fenerbahçe'ye olan ilgim şahıslarla ilgili değil. Biz 68 kuşağındanız. Bizim kuşağımızın en büyük hedefi tam bağımsız Türkiye’dir.

“Kurtuluş Savaşı sırasında Fenerbahçe kulübünün çok büyük katkıları olmuştur. Fenerbahçe'nin kuruluş felsefesi Müdafaa-i Hukuk felsefesine dayanır.

“Türkiye'de ülke bütünlüğü ancak üniter yapı, demokratik cumhuriyet ile sağlanabilir.

“Muhammed Ali neden bu kadar sevildi?”

“Ben 15 yıl Gaziantepspor kulüp başkanlığı, 15 sene de Antep belediye başkanlığı yaptım. Spora siyaseti sokmadım.

“Ancak sporun iki siyaseti vardır. Biri fair play, diğeri ırkçılığa karşı mücadeledir.

“Haftasonu hayatını kaybeden Muhammed Ali sadece bokstaki başarısı nedeniyle tüm dünya tarafından saygıyla anılmadı. Muhammed Ali hayatı boyunca ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı verdiği mücadele ve her türlü kirli savaşa karşı çıkması nedeniyle de bu kadar seviliyordu.

‘ORTAK VATAN, BİRLİKTE YAŞAM’

“Benim HDP'de olmamın tek nedeni, Türkiye'nin bölünmesi değil, Türkiye'nin birlikte yaşamasına ihtiyacımız olması. Ortak vatan, birlikte yaşam bizim partimizin felsefesidir.

“Meşru ve yasal bir partiye ‘bölücü’ demek mahkemede hesaplaşılması gereken bir olaydır.

“Fenerbahçe benim için ‘bölücü’ ifadesini kullanan kişileri barındırsın.

“Spora ırkçılığı bulaştırmak isteyen anlayışın çok yakında nesli tükenecek. Tıpkı kelaynaklar gibi bu örneklerin korumaya alınması gerekir.”

Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, dilekçenin yönetim kuruluna verilmesi gerektiğini belirterek, dilekçeyi kongre üyesine iade etti. Doğan'ın ihracıyla ilgili verilen dilekçeyi değerlendirmeye alacaklarını ifade eden Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ise, "Doğan'a da söz hakkı tanıyıp, konuyu demokratik yollarla çözüme kavuşturacaklarını" söyledi.