Hakkari’nin Oğul köyünde insansız hava aracından (İHA) ateşle hayatını kaybeden Mehmet Temel toprağa verildi.

Twitter’dan açıklama yapan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, “Hakkari’nin Tale köyünde heron saldırısında katledilen Mehmet Temel’i abluka altında toprağa verdik. Kayyum ne ambulans verdi ne de camiyi açtı” ifadelerini kullandı.

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan da, Mehmet Temel’in ve yaralanan 3 kişinin sivil olduğunu ifade ederek, “Ölen Mehmet Temel, sivil, 35 yaşında, iş sahibi, evli ve 3 çocuklu bir yurttaş. Otopsi Van’da yapıldı. Cenaze aracı verilmedi, cenaze camiye alınmadı” şeklinde paylaşım yaptı.

Hakkari  Valiliği, bombardımanı doğrulayarak, köylülerin “işbirlikçi” olduğunu öne sürmüştü.

Açıklamada, “Hakkâri-Merkez İlçe Oğul Köyü Kanireş Çeşmesi bölgesinde tespit edilen (1) dinamik hedefe [(4) BTÖ mensubu], 31 Ağustos 2017 Perşembe günü saat 15.30 sıralarında, SİHA (BAYRAKTAR) ile (1) bomba atılmıştır.  Söz konusu atış neticesinde, (4) BTÖ mensubunun etkisiz hale getirildiği değerlendirilen bölgede, teröristlerle toplantı halinde bulundukları sonradan  anlaşılan İbrahim SAK ve Musa TARHAN isimli işbirlikçiler hafif şekilde, Mehmet TEMEL ve İsmail AYDIN isimli işbirlikçiler ise ağır şekilde olmak üzere toplam (4) işbirlikçinin yaralandığı, kendi imkânları ile Hakkâri Devlet Hastanesine giderek tedavi altına alındıkları tespit edilmiştir. Söz konusu yaralanan işbirlikçilerden Mehmet TEMEL, Hakkâri Devlet Hastanesinde tedavi altında iken vefat etmiştir.Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir” denildi.

(Kaynak: Gazete Duvar)