Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana il Örgütü, 39 gün önce gözaltına alınan ve o günden beri kendisinden haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in akıbetini sormak amacıyla İnönü Parkı'nda biraraya geldi. 

DİHA'nın haberine göre; "Hurşit Külter nerede?" pankartının açıldığı açıklamaya HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDK, HDP, KJA ve çok sayıda kişi katıldı. 

BEŞTAŞ: DERHAL ORTAYA ÇIKARIN

Hurşit Külter'den 39 gündür haber alınamadığını ifade eden Meral Danış Beştaş, Adana'da olduğu gibi birçok ilde alanlara çıkan halkın Hurşit Külter'in akibetini sorduğunu hatırlattı. 

Külter ile ilgili devletin herhangi bir açıklama yapmadığını ifade eden Beştaş, bir sosyal medya hesabı üzerinden Külter'in ellerinde olduğunu söyleyen kişilerin sosyal medya hesaplarının araştırılmadığını söyledi. 

Külter'in kaybolmadan önce ailesine mesaj çektiğini hatırlatan Beştaş, Külter'in mesajında "etrafımız sarıldı. Hakkınız helal edin" dediğini hatırlatarak, bu mesajla Külter'i kimin aldığının açıkça ortaya koyduğunu dile getirdi. 

Devlet yetkililerine seslenen Beştaş, "Hurşit Külter'i derhal ortaya çıkarın. Hurşit Külter'in ailesi Kerime Külter 39 gündür oğlunun akibetini soruyor. Türkiye'de onbinlerce yüzbinlerce insan her yerde siyasi cinayetlerin başlangıcı için start verilen Hurşit Külter'in kaybettirilmesinin hesabını soruyor. Hurşit Külter'i ortaya çıkarın. Yoksa bu ülkede yeni bir dönem başlayacak" dedi.