İstanbul’da kadın basın mensuplarıyla bir araya gelen HDP Kadın Meclisi, kadınları hedef alan ve son dönemde artış gösteren saldırılarla mücadele için kampanya başlatıyor.

HDP Kadın Meclisi, kadın basın emekçileriyle kahvaltıda buluştu. Buluşmaya, Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay, Kadın Meclisi Sözcüleri Besime Konca, Dilan Dirayet Taşdemir ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı.

Aynur Tekin'in Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, partinin Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, kadınların hayat tarzına yönelen saldırılara dikkat çekti ve “Başlatacağımız kampanyayla kadınlarla birlikte ortak sorunlar etrafında yan yana gelebileceğimizi düşünüyoruz. Bu saldırıların durdurulması için basına çok iş düşüyor” dedi. Kemalbay, sözlerini şöyle sürdürdü, “Mücadelemizi çok güçlü bir şekilde yükseltme sorumluluğumuz var. Bugün baktığımız zaman kurumsallaştırılmaya çalışılan tek adam sistemi, kadınların bedeni ve kimliği üzerinden şekilleniyor. Ne giyeceğimizden, nasıl yaşayacağımıza kadar uzanan bir tarif var.”

Kampanya kapsamında kadınlara yönelen sistematik şiddetle mücadele için konferanslardan, halk şenliklerine kadar uzanan etkinlikler düzenlenecek. Kampanyanın detayları, 11 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’de Şişli’de bulunan Kenter Tiyatro’sunda kamuoyuyla paylaşılacak.