HDP'nin grup başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, üç gün önce kaçırılan iki uzman çavuşun serbest bırakılması için Lice'ye gitti.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karakol yapımını protesto eden bir grubun yol keserek kaçırdığı iki uzman çavuşun serbest bırakılması için Halkların Demokratik Partisi (HDP) devreye girdi.

HDP'nin grup başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Lice'ye gitti.

Al Jazeera'ye konuşan Pervin Buldan, kaçırılan iki uzman çavuşu geri almaya çalışacaklarını söyledi.

Buldan “Lice’de kalekol ve karakol yapımı konusunda bölgede direniş ve artan bir gerilim var. İki uzman çavuş kaçırıldı. Biz iki uzman çavuşu geri almaya çalışacağız. Problemi bugün çözebilirsek akşam Ankara’ya geri döneceğiz” diye konuştu.

hürriyet.com.tr'den Onur Konuralp'in haberine göre YDG-H’li bir gurup tarafından kaçırıldığı öğrenilen 2’si uzman çavuş 5 kişinin HDP’li heyetin girişimleri sonucunda bugün serbest bırakılabileceği öğrenildi.

Lice ilçesinde Abalı Jandarma Karakolu'ndaki inşaatı protesto eden bir grup cumartesi gecesi Diyarbakır - Bingöl karayolunu trafiğe kapatmış, bu sırada mahsur kalan yolcu otobüsündeki iki uzman çavuş silahlı kişilerce kaçırılmıştı.

Diyarbakır Valiliği olayın ardından yaptığı açıklamada yolu trafiğe kapatan 10 - 15 kişilik grubun PKK destekçisi olduğunu belirtmişti. (başkahaber)