İstanbul Beşiktaş’ta ve Kayseri’de yaşanan bombalı saldırıların ardından, ülkenin birçok yerinde Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik saldırılar gerçekleşti.

Kayseri patlamasının hemen ardından meydana gelen HDP İl örgütüne yönelik taşlı saldırı meydana gelmiş, bu sırada karşı karşıya gelen HDP’liler ile ırkçı grup arasındaki kavga iki HDP’linin gözaltına alınması ile son bulmuştu.

HDP’liler ise emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmışlardı.

Demirtaş ve Baluken'in duruşması ertelendi
 
Dün gece de Çanakkale’nin en büyük ilçesi olan Biga’da bir dönem HDP İlçe Başkanlığı da yapan, mevcut HDP İlçe Eş Başkanı Melike Aytaç’ın oğlu Mehmet Aytaç’a ait araç pompalı tüfek ile saldırıya uğradı.

Aracın içinde kimsenin olmadığı bir zamanda yapılan saldırıda araçta maddi hasar meydana geldi.

Times: Erdoğan'ın önceliği Esad değil, Kürtler
 
Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne durumu bildiren HDP’li Mehmet Aytaç, saldırıyı yapanlardan şikayetçi olduğu ifade etti.
 
HDP İl Örgütü ise bunun açık bir tehdit ve gözdağı olduğunu belirtti. Araçta olay yeri inceleme çalışmaları yapılırken saldırganların bulunması için savcılığa da başvuruda bulunulabileceği ifade edildi.

Fehim Işık: Kürt karşıtlığı Erdoğan’ın açmazıdır




 
Çanakkale’de son dönemde meydana gelen saldırılarda sosyal medyadaki gönderiler dikkat çekiyor. “HDP’yi talan edeceğiz” gibi çağrılar ile HDP’ye ve demokratik kurumlara yönelik baskılar artarken, son HDP İl örgütü taşlı saldırısı ve Biga’daki silahlı saldırı bu durumun birer örneği oldular.

"Polisin içindeki intihar eylemcilerinin örgütlenmesini Kürtleri öldürerek mi halledeceksiniz"
 
(Kaynak: Evrensel)