HDP Erdemli ilçe binası, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırıya uğradı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Erdemli ilçe binasına gece saat 02.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırıda bulunuldu. Maddi hasarın meydana geldiği binanı pencerelerine ve duvarına çok sayıda mermi isabet etti. 
 
HDP'liler, olay yerinde açıklama yaparak saldırıyı protesto etti. HDP İl Yöneticisi İlhami Yurtsever, iktidarın gerilim politikalarının toplumun kutuplaşmasına ve gerginliğin artmasına neden olduğunu hatırlattı. Partilerine yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamaların devam ederken iktidarın kışkırtıcı söylemlerinden kaynaklı parti binalarına saldırıların olduğuna dikkat çeken Yurtsever, yapılacak ilçe kongresi öncesi böyle bir saldırının olmasının düşündürücü olduğunu dile getirdi. Yurtsever, faillerin bir an önce bulunup yargı önüne çıkartılmasını istedi.
 
İlçe Eşbaşkanı Mehmet Kadra da, yapılan saldırıların amacının insanları birbirine düşürmek olduğunu ve bu tür saldırıların amacına ulaşamayacağını dile getirdi. Mahalle sakinlerinden Yaşar Bulut ise, bu tür saldırıların amacına ulaşamayacağını ifade etti.