HDP Merkez Yürütme Kurulu, Suriye'nin Humus kentinin güneyinde Alevilerin çoğunlukta olduğu İkrime Mahallesi'nde intihar saldırılarıyla gerçekleşen katliamı kınadı.

Suriye’de, Humus kent merkezinin güneyinde yer alan ve çoğunlukla Alevilerin yaşadığı İkrime Mahallesi’nde bir okula yönelik art arda gerçekleştirilen bombalı saldırıda, 41’i 6-12 yaş aralığındaki çocuklar olmak üzere en az 45 kişi hayatını kaybetmiş, 120’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Yazılı bir açıklama ile saldırıyı kınayan HDP Merkez Yürütme Kurulu, "Bir ilkokul önünde yapılan bu saldırı sonucunda başta çocuklar olmak üzere sivillerin öldürülmesinden duyduğumuz üzüntüyü paylaşıyoruz. Hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ve Suriye halklarına başsağlığı ve sabır; yaralılara ise acil şifa diliyoruz" dedi.

Kobani'deki duruma da dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kobanê’nin haftalardır saldırıya uğramasından ötürü yeni bir katliama tanık olma endişesini yaşarken; şimdi de Türkiye’den destek alan cihatçı çetelerin Hıristiyanlara ve Alevilere yönelik katliam haberlerini alıyoruz.

Başta IŞİD çeteleri olmak üzere, onlardan farkı olmayan cihatçı çetelere lojistik ve manevi destek sunan AKP Hükümeti, İkrime’de yaşanan vahşetten siyaseten sorumludur. AKP Hükümeti’nin, Suriye’de iç savaşın başlamasından bu yana, başta Lazkiye, Maan, Zanuba ve Adra katliamları olmak üzere Alevilere yönelik tüm imha politikalarına suskunluğu dehşet vericidir.

Bu tür katliamlara gözlerini ve yüreklerini kapatanlara, büyük bir sessizlikle seyirci kalanlara bir kez daha sesleniyoruz: Alevi katliamlarına dur deyin!

Halkların ve inançların eşitliğini ve özgürlüğünü savunan ve bunun için mücadele eden HDP, her inanç ve etnik kökenden, her cinsiyet ve cinsel kimlikten insanların yaşadığı demokratik, özgürlükçü ve eşitlikçi bir Suriye’nin gerçekleşmesi için mücadele edenlerle dayanışmasını sürdürecektir."