Diyarbakır Valiliği tarafından dün gece süresiz sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan ilçesinde internet ve telefon erişimi engellendi. Mahallelerde şiddetli çatışmalar yaşanırken HDP ve DBP’den oluşan heyet ilçeye alınmadı.

Diyarbakır Valiliği’nce dün gece saat 01.00 itibari ile süresiz sokağa çıkma yasağı uygulanan Silvan ilçesine girmek isteyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) heyetine izin verilmedi.

DİHA’nın haberine göre, internet ve telefona erişim engellendiği ilçeye, Diyarbakır’dan çok sayıda asker sevkiyatının yapıldığı ve ilçe ile irtibat sağlanamadığı belirtildi.

Polis kapı önlerine çıkan halka gaz bombası ile saldırarak, hakaretlerde bulunduğu belirtildi.

İlçenin Tekel, Mescit, Konak ve Selahattin mahallerinde, gençler ile özel hareket polisleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtilen haberde, ölü ya da yaralılar hakkında bir bilgi edinilemezken, mahallelerden dumanların yükseldiği belirtildi.

HDP ve DBP’lilerden oluşan heyet de ilçeye alınmadı. Diyarbakır’dan sabah saatlerinde Silvan’a giden heyet, ilçe girişinde polislerce durduruldu. Heyete, “Valilik izni olmadan ilçeye alamayız” denildiği belirtildi. Heyetin ilçe girişinde bekleyişi sürüyor.