PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve İstanbul Milletvekili Sırrı Sürreya Önder'den oluşan HDP heyeti İmralı Adasına hareket etti.

Abdullah Öcalan ile görüşecek olan heyet, kısa süre önce hükümet ile "çözüm sürecine" ilişkin yaptıkları görüşmeler ve bölgede yaşanan gelişmeler konusunda Öcalan'ı bilgilendirecek.

Çözüm sürecine ilişkin bir önceki görüşmede hükümete süre tanıyan Öcalan'ın hükümetin yeni açıklamalarına karşı nasıl bir tavır sergileyeceği de merak ediliyor.

HDP heyeti ile kısa süre önce hükümet adına "çözüm sürecini" değerlendirmek üzere görüşen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay yol haritasını netleştirmeye çalıştıklarını ve Eylül ayına kadar bu çalışmanın sonuçlanacağını ifade etmişti.

Başbakan Erdoğan'da Cumhurbaşkanı seçilmesinden hemen sonra çözüm sürecinin devam edeceği açıklamasını yapmıştı. Ancak hükümet kanadından gelen açıklamalara rağmen, Kürt tarafı özellikle çıkarılan "çerçeve yasa" kapsamında somut adımların atılmasını ve sürecin ilerletilmesini istiyor.