Cizre'ye yürümelerine polis tarafından izin verilmeyen HDP heyeti İdil'e dönme kararı aldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı açıklamanın ardından geri dönen heyet geceyi İdil'de geçirecek.

İdris Emen’in Radikal’de yer ala haberine göre, Cizre'ye gitmek için dün Diyarbakır'dan yola çıkan HDP heyetinin İdil’den Cizre’ye yürümesine polis izin vermedi. Heyet bunun üzerine, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yaptığı bir basın açıklamasının ardından geceyi geçirmek üzere İdil’e geri döndü.

Sabah erken saatlerde, İdil’den Cizre’ye doğru yola çıkan HDP heyeti, polislerin araçlarla geçmelerine izin vermemesi üzerine ana yoldan ayrılıp araziden yürüyerek Cizre’ye ulaşmaya çalıştı. Ancak grubun önünü bir süre sonra yeniden kesen polis ilerlemelerine izin vermedi. Burada uzunca bir süre bekleyen ve polis tarafından çembere alınan gruptakiler için, bulundukları yerden 500 metre uzaklıktaki bir köyde yemek hazırlandı. Cizre yönündeki bu köye gidilmesine de polisten izin çıkmayınca heyete İdil’den yemek getirildi.

Arazide yemeklerini yiyen heyettekiler Cizre’ye gitmek üzere bir kez daha yürümek istedi. Ancak polisler yürüyüşe izin vermeyince HDP heyeti İdil’e dönme kararı aldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yaptığı açıklamanın ardından yeniden İdil’e hareket eden heyet geceyi İdil’de geçirecek.