Dün Ağrı'da TSK ile PKK arasında çıkan çatışmada, operasyon bölgesine canlı kalkan olmak için giden ve askerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Cezmi Budak'ın cenazesinde konuşan HDP Ağrı İl Başkanı Sabri Tayfur, çıkan çatışmada hayatını kaybeden PKK'li sayısının Genelkurmay'ın söylediğinin aksine 5 değil 1 olduğunu söyledi.

HDP Ağrı İl Başkanı Sabri Tayfur Diyadin'de katıldığı Cezmi Budak'ın cenaze töreninde yaptığı açıklamada, operasyonda sadece 'Canfeda' kod adlı 1 PKK'linın öldüğünü ve canlı kalkan olarak alana giden Cezmi Budak'ın yaşamını yitirdiğini ve Cenap İlboğa'nın yaralandığını söyledi.

Kendisinin de sivil bir grupla çatışma alanında olduğunu kaydeden Sabri Tayfur, "Herhalde onların 5 dediği cenaze göklere uçmadı. Üstünlüklerini sağlamak amacıyla böyle bir şey diyorlar. PKK'dan 1, sivilden de 1 kişi. Başka kayıp yok. Kod ismi bana söylenenlere göre 'Canfeda' PKK'lı, erkek. PKK'lılar da zaten cenazeyi alıp götürmüşler" dedi. Tayfur, her bahar yaptıkları 'Bahar Şenliği' için bölgeye gittiklerini anlatırken, "Allah'ın dağı, bizim dağlarımız. Koskoca arazilerde bunun önlemini almak gibi durum olamaz" diye konuştu.

GENELKURMAY, ÖLÜ SAYISININ 5 OLDUĞUNU İDDİA ETMİŞTİ

Genelkurmay internet sitesinden dün saat 20.12'de yapılan açıklamada, çatışmada hayatını kaybeden kişi sayısı ile ilgili olarak şunları kaydetmişti

"Yukarı Tütek Köyü bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle gün boyu devam eden silahlı çatışmada yaralanan 4 personelimiz Ağrı Devlet Hastanesi'ne tahliye edilmiş olup, 3 personelimizin yaralarının hafif olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı, 1 personelimizin ise ameliyata alındığı hastane yetkililerinden öğrenilmiştir. Yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz. Diğer taraftan silahlı çatışmada 5 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin yaralı olarak ele geçirildiği bilgisi alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."