Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı getirdi.

Yüksekdağ, Kobani'ye destek için Suruç’ta yapılan mitingde, "Biz sırtımızı Rojava'ya, Kobani'ye, o karanlık çetelere karşı mücadele verenlere, YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz. Bunu söylemekte, savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Yüksekdağ, hakkında Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

Gıyabında yargılanan Yüksekdağ hakkında 5 Ekim günü görülen duruşmada, "zorla getirme kararı" verilmiş ve duruşma 16 Kasım'a ertelenmişti.

Duruşma öncesinde Yüksekdağ hakkında adli kontrol uygulanması ve yurtdışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi.

Mahkemenin, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine alınan kararın gerekçesinde, "kuvvetli suç şüphesi bulunduğu" ve "sanığın kaçacağı şüphesini uyandıran olguların varlığı" denildi.

Mahkeme kararı şöyle:

"Sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şuphesinin bulunması, sanığın kaçacağı şüphesini uyandıran olguların varlığı, atılı suun CMK 100/3 maddesinde belirtilen katalog suçlardan oluşu ve CMK 100/3 maddesi gereğince 'adli kontrol kararına gerekli görüldüğünde görevli ve yetkili diğer yargı mercileri tarafından da kovuşturma evresinin her aşamasında uygulanır' hükmü dikkate alındığında sanığın adli kontrol altına alınmasına ilişkin isteminin kabulüne, sanık hakkında CMK'nın 109 ve müteakip maddeleri gereğince adli kontrol tedbirinin uygulanmasına, sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına... oy birliği ile karar verildi."

(Kaynak: DİHA)