HDP Edirne İl Başkanlığı binasına kimliği belirsiz bir kişi tarafından tabanca ile ateş açıldı. Silahtan çıkan kurşunlardan üçü parti binasının camına isabet etti.

Edirne Londra Asfaltı üzerinde bir apartmanın 3’üncü katında bulunan HDP Edirne İl Başkanlığı binasına bugün saat 15.30 sıralarında henüz tespit edilemeyen bir kişi tarafından tabanca ile 10 el ateş edildi.

Saldırganın tabancasından çıkan 3 kurşun parti binasının camına isabet etti.

3 KİŞi GÖZALTINA ALINDI

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüği ekipleri çevrede bulanan iş yeri kameralarından, HDP Edirne İl Başkanlığı binasının kurşunlanmasının şüphelisinin 33 yaşında Aptullah İ, olduğunu tespit etti. Polis olaydan sonra zanlının kaçtığı otomobili 1'nci Murat Mahallesi'nde terk edilmiş şekilde buldu. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri görüntülerden tespit ettiği otomobil sürücüsü 24 yaşındaki Ahmet Ç., ile araçta bulunan diğer zanlı 32 yaşındaki Hamza Y.'yi de göz altına aldı. Şüphelilerin sorgusunda kurşunlama eylemini gerçekleştirdiği tespit edilen Aptullah İ. ise Şükrüpaşa Mahallesi'nde sokakta yürürken yakalandı.

Gözaltına alınan Aptullah İ.'nin ifadesinde, "Ankara'da yaşanan bombalı saldırıya kızarak, HDP binasına böyle bir saldırı düzenledim" dediği öğrenildi. Zanlıların emniyetteki sorguları sürüyor.