12 Eylül dönemine ilişkin yaptığı değerlendirmede ‘dışkı yedirilmesi’ni işkence olarak görmediğini açıklayan Prof. Dr. Celâl Şengör’e tepki yağdı. Milliyet'ten Namuk Durukan'ın haberine göre Şengör’ün Armağan Çağlayan'a yaptığı ve Radikal'de yayımlanan açıklamalarına  HDP'liler de sosyal medyada sert tepki gösterdi.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “B.. yemeye ve yedirmeyi makul gören insanla konuşacak hiç bir şey yoktur" derken,  Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, "Bilim adamı değil film adamı. Zaten kendisi diyor ki ‘dışkıyı bal gibi yerim.’ Kendisine afiyet olsun.

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, "Bilim adamı değil film adamı. Zaten kendisi diyor ki ‘dışkıyı bal gibi yerim.’ Kendisine afiyet olsun.

Eski vekil Sebahat Tuncel 'Türkiye’deki, eğitim sistemini bir kez daha gözden geçirmek gerekir. Irkçı, faşizan birisinin profesör jön takıntısı ile toplum içinde gezmesi zarardır" diye  tepki gösterirken,  Hatip Dicle ise "Bunu gerçekten yorumlamaya ve görüş belirtmeye değer görmüyorum. Ayıplıyorum" dedi.

AFİYET OLSUN

En sert tepkilerden birini Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak verdi. Kışanak şunları dile getirdi: "Aklı selim bir insanın söyleyebileceği cümleler değil. Akıl ve ruh sağlığı yerinde mi diye bakmak lazım.

Bu kişi bir profesör. Acilen tedbir alınması lazım. Onun eğitimci sıfatı tehlikeye işaret ediyor. Toplumda niye bu kadar sorun sıkıntı var diye düşünüyorum.

Ama kendi şahsi görüşüdür. Eğer dışkı yedirmeyi hâlâ savunuyorsa, bunu işkence olarak görmüyorsa bunu savunabilir. O zaman da bize afiyet şeker olsun demek düşer."

BEN UTANDIM

90’larda Yeşilyurt köylülerine dışkı yedirilmesi olayını haberleştiren Gazeteci Celal Başlangıç da Şengör’ün sözleri için, “Zorla dışkı yedirilen insanların durumuna çok yakından tanık oldum.

Onlar anlatırken ben utandım. Onlar da anlatırken çok utandı. Kimseyi bir daha o durumda görmek istemem. Buna Celal Şengör de dahildir” yorumunu yaptı