Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından yeni eş genel başkanı uzlaşma ile belirlenecek.

Hürriyet'ten Rıfat Başaran'ın aktardığına göre; parti yönetimi önümüzdeki haftadan itibaren bölge konferanslarında parti tabanının görüşüne başvuracak ve parti bileşenleri ile sivil toplum örgütlerinin görüşlerini alacak.

Öneriler, oluşturulacak Uzlaşma Komisyonu'nda görüşülerek bir aday belirlenecek. Adaylık için Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir’in adı geçerken, Ahmet Türk’ün 'abi' formülüyle eş genel başkanlığa seçilebileceği de konuşuluyor.

'NE AVANTAJLI GÖREBİLİRİZ, NE DE DEZAVANTAJLI'

11 Şubat’ta yapılacak olağan kongre süreci tartışmalı başlarken, HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen de, Hasip Kaplan ve Sırrı Süreyya Önder arasında gelen tartışmalarla ilgili şöyle konuştu:

“Ülke yönetiminde neyi savunuyorsak parti yönetiminde de aynı ilkesel tutum içerisinde olmamız gerekiyor. Yani kimseyi ne etnik kökeninden dolayı baştan avantajlı pozisyonda görebiliriz ya da aynı şekilde dezavantajlı pozisyona düşürebiliriz. Siyasi partiler açısından ülke yönetimiyle ilgili sözü parti içinde uygulamak ilkesel ve etik bir sorumluluktur. HDP bu amaçla kurulmuştur. Bu kuruluş felsefesine bağlı kaldığı ölçüde büyümesi mümkün olacaktır.”

'BİZİ YANSITMIYOR'

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “En başta söylediğimiz ‘bizler’ var ya, biz oyuz yani, halen bizleriz. Dolayısıyla burası halkların kardeşliğinin partisidir. Burası her rengin, her kimlikten, her inançtan insanın partisidir ve o nedenle o sözler bizi karşılamıyor, hiçbir şekilde bizim düşüncelerimizi yansıtmıyor” dedi.

Kaynak: Hürriyet