Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre İlçe Eş Başkanı Semire Örüç, sabah saatlerinde evine yapılan baskın ile gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinin HDP'li İlçe Örgütü Eş Başkanı olan Semire Örüç, sabah saatlerinde özel harekatçılar tarafından evine yapılan baskın ile gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Örüç'ün, ilçede 26 Aralık 2014 tarihinde Hür Dava Partisi üyesi olduğu belirtilen iki şahsın, YDG-H ve YDGK-H üyeleri tarafından kurulan nöbet çadırına girmeye çalışması üzerine taraflar arasında yaşanan çatışmanın "azmettiricisi" olduğu ve Cizre Halk Meclisi tarafından gerçekleştirilen toplantılara katıldığına dair gizli tanık ifadeleri nedeniyle sorgusu yapıldı.

İfadesi alınan Örüç, daha sonra Cizre Adliyesi'ne çıkarıldı. Savcılık tarafından aynı gerekçeler ile ifadesi alınan Oruç, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 302'nci maddesi olan "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlamasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

Hakim karşısına çıkan Örüç, üzerine atılı suçlamaları ve gizli tanık beyanlarını reddetmesine rağmen, tutuklanarak, Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.


Ardahan’da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Hakan Demirbaş ile parti yöneticileri Erdal Morkoç, Arzu Yılmaz ve Taha Tan haklarında 'örgüte üye olmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla tutuklama kararı verildi.

Tutuklanan siyasetçiler Ardahan T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.