Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Mamak Meclisi, açlık grevine destek vermek amacıyla yapacakları bir günlük açlık grevi öncesi, Mamak Açıkalın durağından Mamak Tuzluçayır'a kadar yürüyüş düzenledi. "Ölüm değil çözüm, taleplerimiz kabul edilsin" pankartının taşındığı yürüyüşte, sık sık "Tecrit işkencedir tecride son", "Bijî biratiya gelan", "Berxwedan jiyan e" sloganları atıldı.

 

Yürüyüş sonrası açıklama yapan HDK Mamak Meclisi Üyesi Daimi Gören, 700 civarında Kürt tutuklunun evrensel talepleri için 47 gündür açlık grevlerinde olduğuna dikkat çekerek, açlık grevindeki tutukluların sağlık problemlerinin oluşmaya başladığını kaydetti. Gören, Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılmasını, özgürlük, güvenlik ve sağlık koşullarının iyileştirilmesini, Kürt halkının anadilde eğitim hakkının gerçekleşmesi ve anadilde savunma hakkının kaldırılmasını istediklerini belirtti.

 

Gören, açlık grevlerinin 50. güne dayandığına söyleyerek, medyanın "kör ve sağır" rolünü oynamasının, süreci daha vahim bir hale getireceğine dikkat çekerek, 1996 ve 2000'de Ulucanlar Cezaevi'ndeki açlık grevlerini hatırlattı.

 

Açıklamanın ardından HDK Mamak Meclisi üyeleri bir günlük açlık grevine başladı.