BDP'li Sırrı Süreyya Önder, Sinop'ta BDP heyetinin karşılaştığı provokasyonu twitter üzerinden anlattı. Önder, "İçeriye taş ve yanıcı madde atılıyor, Polis bir şey yapmıyor. Kendi önlemimizi alıyoruz" sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi ve fotoğraf paylaştı:

Halkların Demokratik Kongresi heyetiyle Karadeniz turuna çıkan BDP'lileri ırkçı bir grup Sinop'ta protesto etti.

Heyet basın toplantısı için Sinop Öğretmen Evi'ndeyken çevrede toplanan bir grup slogan attı. Binayı taşlayan gruptakiler, BDP heyetine ait araçlara da zarar verdi.

Sinop'ta yaşananları RS FM'e canlı yayında bağlanarak anlatan Önder, "Halen Öğretmen Evi'ndeyiz. Grup çevrede bekliyor. Polis seyrediyor. Sinop'taki gruba polis hoşgörülü davrandı. Güvenlik önlemi alınmasından sonra buradan çıkacağız" diye konuştu.

Çorum'dan bu sabah karayoluyla Sinop’a gelen BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, kent merkezinde kuşatmaya alındı. Caddelere geceden Türk bayrakları asıldı. Öğretmen evinde toplantı yapıldığı sırada 200 kişi bina önünde protesto sloganları attı, milletvekillerinin otomobillerine taşlar atıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik "Ortaya konan provokasyonu kınıyorum. Her siyasi parti çok rahatlıkla 81 ilde faaliyet yapabilmelidir" dedi.

Bbarış süreci çerçevesinde Karadeniz’deki illeri ziyaret etmek için yola çıkan BDP’li 4 milletvekili, bu sabah karayoluyla Çorum’dan Sinop’a geldi. Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü’yü karşılamak için bir grup Derinboğanağzı Sokağındaki çay bahçesine gitti. Ancak işyeri sahibi grubun BDP’lileri karşılayacağını öğrenince, işyerini kapatıp karşılamaya gelenleri çıkardı. Ardından da işyerine Türk bayrağı asıp gitti.

BDP'li Sırrı Sırrı Süreyya Önder Sinop'ta yaşanan olayları ve sıcak fotoğrafları twitter üzerinden paylaştı. Önder'in paylaştığı fotoğrafların birinde BDP heyetinin öğretmenevine sığınıp, camları sandalye ve masalarla kapattığı görülüyor.

BDP'li vekiller bina içerisinde mahsur kaldı. BDP'li Sırrı Süreyya Önder, polisin önlemlerine güvenmeyip, elleriyle kapı ve pencerelere barikat kurdu. Daha sonra ise, içeriye gelen emniyet amiri ile tartıştı.

Emniyet amirinin 'Polislerimiz şu anda binayı muhafaza ediyor' sözlerine Önder, 'Polis mutfaktan iki tane genç alıp, yukarıya gönderdi. Ben bu durumu İçişleri Bakanı'na da geçiyorum, Başbakan'a da geçiyorum. Bize bir şey olduktan sonra istediğiniz kadar tespit yapın. Şurada polis merdiven getiriyor adama bayrak astırıyor' dedi.

Uzun süre kuşatma altında kalan HDK heyeti içeride kendi güvenliklerini sağlamaya çalıştı ve barikatlar kurdu. Dışarıdan zaman zaman çeşitli maddeler atılırken endişeli bekleyiş gece geç saatlere kadar sürdü. Saat 21.10'da Vali tarafından dışarıda güvenliğin sağlandığı söylendi.

Vali, HDK'lilere yolların güvenliğini sağladığını ve güvenli bir şekilde şehirden çıkabileceklerini söyledi. Önce Sinoplular, sonra dışarıdan gelen HDK heyeti öğretmenevini terk etti.