Hayır ve Ötesi, 16 Nisan’da halk oylamasına sunulan anayasa değişiklik referandumunda yaşanan usulsüzlüklere ilişkin hazırlanan raporu yarın düzenlenecek bir basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

Hayır ve Ötesi’nin açıklamasında, “Referandumun iptal edilmesini gerektirecek düzeyde soru işaretlerinin oluştuğunu gözler önüne seren HAYIR ve Ötesi Referandum Raporu’nun sunumu için yapılacak basın toplantısında sizleri de aramızda görmek isteriz” ifadeleri kullanıldı.

Taksim’de gerçekleştirilecek basın açıklaması için yapılan çağrı şu şekilde:

“Referandum İptal Edilmelidir!

16 Nisan’da yapılan Anayasa Değişikliği Referandumu’nda HAYIR oylarını korumak üzere yola çıkan bağımsız yurttaş hareketi HAYIR ve Ötesi, Referandum Raporu’nu açıklıyor.

Referanduma kadar geçen süre zarfında yaptığı çalışmaları, 16 Nisan günü binlerce gönüllüsü ile dost kurum ve kuruluşlar üzerinden elde ettiği gözlem ve verileri, YSK tarafından açıklanan sonuçlarda ortaya çıkan şaibeleri ve hile göstergelerini içeren kapsamlı rapor; HAYIR ve Ötesi gönüllüsü hukukçuların, istatistikçilerin, veri analistlerinin, siyaset bilimcilerin ve yazılımcıların emek ve katkılarıyla hazırlandı.

Referandumun iptal edilmesini gerektirecek düzeyde soru işaretlerinin oluştuğunu gözler önüne seren HAYIR ve Ötesi Referandum Raporu’nun sunumu için yapılacak basın toplantısında sizleri de aramızda görmek isteriz.

BASIN TOPLANTISI

YER: Makina Lokal (Makina Mühendisleri Odası, Kat: 5)

SAAT: 13.30

TARİH: 25.04.2017