Hayır’lı Kadıköy Platformu “Özgürlük, kardeşlik, laiklik için başkanlığa hayır” diyerek Kadıköy İskele Meydanı’nda eylem yaptı.

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Başkanlığa hayır” pankartı açılan eylemde, siyah ‘hayır’ yazılı balonlar ve ‘Diktatöre hayır’, ‘İşsizliğe hayır’, ‘Basın özgürlüğü için hayır’ yazılı dövizler taşındı.

Hayır’lı Kadıköy Platformu adına basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, tarihin kendilerine yüklediği sorumluluk sebebiyle burada olduklarını belirtti.
Narin, “Ülke ekonomisi can çekişiyor.

AKP ile işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, kaos ortamı tüm ülkeyi sardı. Tutuklu gazeteciler, akademisyenler, milletvekilleri ve kayyumlarla ülke bir açık cezaevi konumundadır. Tüm bunlar yaşanırken cumhurbaşkanı ve başbakan ülkenin geleceği için başkanlık sisteminin şart olduğunu söylüyor” dedi.

14 yıldır ülkeyi AKP’nin yönettiğini kaydeden Narin, “Ülkeyi ekonomik ve siyasi karanlığa sürükledikten sonra iktidar ve huzurun başkanlık sistemiyle geleceğini iddia ediyorlar. Biz buna hayır diyoruz” diye konuştu.

“BU ANASAYADA HALK YOK”  

‘Türk tipi Başkanlık’ denilen yönetim biçiminin diktatörlük olduğunu söyleyen Narin, “İktidarın Meclis’ten geçirdiği anayasa kim için değiştiriliyor? Bu anayasada halk yok. Sadece bir kişi var. O da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ta kendisi” diye belirtti.

Narin, “Adı, kimliği, partisi ne olursa olsun ülkeyi dikta rejimiyle yönetecek olan Başkanlık sistemine karşıyız ve hayır diyoruz” diye konuştu.

Sokakları halka ve emekçilere yasaklayan, Anayasa görüşmeleri sırasında halkı Meclis’e yaklaştırmayan AKP’nin protestolara şiddet uygulamaktan çekinmediğini kaydeden Narin, “Bu anlayışın anayasa kabul edildikten sonra neler yaşatacağını tahmin etmek zor değil” değerlendirmesinde bulundu.

“BİZ KAZANACAĞIZ” 

Türkiye’nin daha fazla demokrasiye, özgürlüğe ve barışa ihtiyacı olduğunu söyleyen Narin, “Türkiye’de yoksulluğun ve yolsuzluğun son bulmasına ihtiyaç var. Ama Türkiye’nin bir diktatöre ihtiyacı yok. Dikta anayasasına karşı mücadele ederek biz kazanacağız, yılmadan inatla hayır diyeceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından kitle ellerinde bulunan ‘hayır’ yazan siyah balonları gökyüzüne bıraktı.