CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öncülüğünde başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ farklı kesimlerin katılımıyla devam ediyor.

"Adalet Yürüyüşü"ne, Malatya'dan katılan HDP'li Barış Kalkan,  CHP'ye kırgın olduğunu ancak her şeye rağmen yürüyüşün anlamlı olduğunu söyledi.

Kalkan, "Yorgun değiliz, kararlıyız sonuna kadar yürüyeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilli Enis Berberoğlu'nun tutuklanması ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı "Adalet Yürüyüşü" 5'inci gününde devam ediyor.

EDİRNE’YE ULAŞIP SAHİPLENMELİYİZ’

“Yorulmadık çünkü bizi motive eden bir hedefimiz var” ifadelerini kullanan Kalkan, hedeflerinin geleceklerini kurtarmak olduğunu söyledi. Kalkan, bunun yolunun da İstanbul’da durmak değil Edirne’ye ulaşıp haksız yere tutuklanan herkesi sahiplenmek olduğunu ifade etti.

‘HAYIR CEPHESİ YÜRÜYÜŞTE BULUŞMALI’

16 Nisan referandumu sürecinde ortaya çıkan "Hayır" cephesini hatırlatan Kalkan, “Hayır Bloku'nda nasıl ki MHP, HDP, CHP ve toplumun diğer tüm kesimleri birleştirip ‘Hayır’ dediyse şimdi de tüm bu insanlar ‘Adalet Yürüyüşü’nde buluşmalı” diye konuştu.

Diktatörlüğe karşı birleşmekten başka seçeneklerinin olmadığını savunan Kalkan, şöyle dedi:

“Hükümet bunun tam tersini yapmak istiyor 2019’a kadar "Hayır" cephesini parçalayıp Başkanlığa ulaşmak istiyor. Bunun farkında olmalıyız ki söylemlerimiz genel olmalı. Özellikle CHP yönetimindeki insanlar söylemlerini genel tutmalı aksi taktirde 'Hayır' cephesi parçalanır.”

'BU SÜRECİN SORUMLUSU CHP'

CHP’nin dokunulmazlıklar konusundaki tutumunu eleştiren Kalkan, “HDP’nin bu yürüyüşte yer alması gerektiğini düşünüyorum. Ancak CHP’nin ciddi bir özeleştiri vermesi gerekiyor. Çünkü şuan ki sürecin yaşanmasında CHP’nin payı büyük, dokunulmazlıkların kaldırılmasına 'Evet’ dedi. HDP ince bir davranış sergileyerek ‘adalet yürüyüşüne’ yeşil ışık yaktı” şeklinde konuştu.

Kalkan son olarak, “Bir HDP’li olarak bu yürüyüşe katılıyorum. CHP’ye kırgınım ancak her şeye rağmen bu yürüyüş çok anlamlı” dedi.

'YÜRÜYÜŞ İSTANBUL'DA BİTMEMELİ'

İkici çocuğunu babalarına bırakarak Mersin'den yürüyüşe katılan Burçak Yorulmaz da, "Adalet aramaya geldim” dedi.

Yürüyüşe ilk katıldığında kimseyi tanımadığını ve bir günde herkesle tanıştığını ifade eden Yorulmaz, karşılaştığı dayanışmayı "Keşke memleket olarak böyle olabilsek, bu ruhu yakalayabilsek” şeklinde değerlendirdi.

’16 NİSAN’DA YÜRÜMELİYDİK’

Umut ile yollara çıktığını kaydeden Yorulmaz, şöyle devam etti:

“İstanbul’a girip giremeyeceğimizi dahi bilmiyoruz. Müdahale edebilirler ve bizi İstanbul’a sokmak istemeyebilirler. Ancak umudumuz var direneceğiz. Bu yürüyüş için geç kalındığını düşünüyorum. Bu yürüyüşe 16 Nisan’da başlamalıydık, referandumdan sonra evimize gitmemeliydik. Ancak her şeye rağmen önemli bir yürüyüş.”

Referandumda sandık başkanı olduğunu aktaran Yorulmaz, “Yapılanlar çok barizdi referandumda 'Hayır' çıktı ancak hile karıştırıp 'Evet' çıkardılar. Bence o zaman sokağa çıkmalıydık”

‘ÜLKE ERDOĞAN DEVLETİNE DÖNDÜ’

“Ülke Recep Tayyip Erdoğan devletine döndü” diyen Yorulmaz, “Muhalefet sussun isteniyor nerden olduğu önemli değil. Türk, Kürt fark etmiyor muhalif ise sussun isteniyor. Bizimde buna karşı birleşmemiz gerekiyor” diye konuştu.

HDP’li vekillerin tutukluluğuna işaret eden Yorulmaz, “HDP’li vekillerin tutukluluğu bardağı taşıran son damla oldu. O günden beri biz CHP’liler bir şeyler yapmayı bekliyoruz” diye aktardı.

‘KARANLIĞIN ÜZERİNE YÜRÜYELİM'

HDP’liler ile birlikte yürümek istediğini ancak sadece bununla sınırlı olmadığını söyleyen Yorulmaz, “İstanbul’a girip giremeyeceğimizi bilmiyorum ancak İstanbul’da bitmesini istemiyorum, ben Edirne’ye kadar yürümek istiyorum. Hatta sadece Edirne’de de bitmesin nerede haksız bir tutuklama varsa oraya yürüyelim, karanlığın üzerine yürüyelim” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIN GELECEĞİ İÇİN YÜRÜYORUM'

İki çocuğunun geleceğinden endişe ettiğini söyleyen Yorulmaz, şöyle dedi: “Kendimize gelmeliyiz insan olduğumuzu hatırlamalıyız” dedi. Kendisinin Türkmen Yörük olduğunu aktaran Yorulmaz çocuklarını milliyetçi olarak yetiştirmek istemediğini belirtti. Çocuklarının geleceği için de yürüdüğünü söyleyen Yorulmaz, “Nereye varırsa oraya kadar yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

(Kaynak: dihaber)