Haydarpaşa Tren İstasyonu’nda dün saat 16.30 sıralarında fotoğraf çekmek için gelen ve vagonlardan birinin üstüne çıkan 7 Alman turistten 3’ünü elektrik çarptı.

Genç turistler fotoğraf ve film çekerken halen bölgede bulunan trenlerin çalışması için faal durumda olan ve 32 bin volt elektrik bulunan gerilim hattına kapıldı. Elektrik akımına kapılarak elleri ayakları yanan Justus Hack (24) ağır yaralanırken, diğer yaralılar Julien Maria (24) ve Paul Ester (24) hastaneye kaldırıldı. Garda görevli teknik ekip elemanları ise akımının 1 metre mesafeden etkili olduğunu söyledi.

VAGONDA FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İSTERKEN

Yine bu ay içinde Hatay'da da tren istasyonunda vagonun üzerinde fotoğraf çektirmek isteyen genç, yüksek gerilim hattına kapılarak feci şekilde can vermişti.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Kerem Gül (15), tren istasyonunda bir vagonun üzerine çıkarak arkadaşlarının objektifine poz vermek istemişti. Yüksek gerilim hattını fark etmeyen Kerem Gül akıma kapılarak, arkadaşlarının gözleri önünde feci şekilde hayatını kaybetmişti.