Hacdan dönen bir hastanın Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne sevk edilmesi ve bu sırada alınan önlemler 'ebola' paniğine yol açtı. Hastaneden yapılan açıklamada ise "Ebola değil MERS tetkiği yapıyoruz" denildi.

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ebola şüphesiyle getirilen bir kişi paniğe neden oldu. Acil Servise hasta ve ziyaretçilere kapatıldı.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Hac dönüşü fenalaşan 66 yaşındaki H.E., ebola şüphesiyle Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Hastanenin acil servisi hasta ve ziyaretçilere kapatıldı.

İddiaya göre, geçtiğimiz Cumartesi günü Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye dönen 66 yaşındaki H. E, yüksek ateş ve öksürük sebebiyle fenalaştı. H.E., ambulansla sabah saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Burada tedavi edilen H.E., ebola virüsü taşıyabileceği ihtimali üzerine gerekli tetkiklerinin yapılması için referans hastane Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Hastanın hastaneye gelmesinin ardından acil servis, hasta ve ziyaretçilere kapatıldı. Boş durumdaki acil serviste görev yapan hastane personeli de korunmak için maske taktı.

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Ebola şüphesiyle getirilen hasta paniğe neden oldu. Güvenlik görevlileri ve sağlık personelinden bazılarının maske ile dolaştığı görüldü. Arabistan'dan geldiği belirtilen hasta, özel önlem alınarak hastane binasına alındı.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, Ebola virisünün hızlı bir artış gösterdiğini belirterek, "Dünyada Ebola virüsünde vaka sayısı 9 bin 216'ya, ölüm sayısı ise 4 bin 555'e ulaşmıştır. Bu rakamlar bize olguların bir ay öncesine göre yüzde yüz artmış olduğunu göstermektedir" dedi.