Tarihi Haydarpaşa Garının kapatılarak, otel, alışveriş merkezi, oto park gibi projelerle ranta açılacağını söyleyen Haydarpaşa Dayanışma Platformu, her Pazar Haydarpaşa Garı önünde yaptığı eylemlerine devam ediyor.

 

Dış hat seferlerinin durdurulduğu 1 Şubat tarihinden itibaren eylem yapan Haydarpaşa Platformu, yine tarihi gar önünde, “Haydarpaşa Garı bizimdir, bizim kalacak” dedi.

 

Gar önünde bir araya gelen Platform üyeleri, dış hatlar tren tabelalarını yere koyarak, İstanbul- Ankara Yüksek Hızlı Tren çalışmaları kapsamında, Haydarpaşa'dan dış hatlara giden tren seferlerinin durdurulmasına tepki gösterdi. Horon ve halaylarla oldukça renkli geçen eylemde açıklamayı, Birleşik Taşımacılık Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Hasan Bektaş yaptı.

 

AMAÇ GARI KAPATMAK

Yüksek Hızlı Tren ve Marmaray Çalışmaları kapsamında, tren seferlerinin durdurulmasındaki temel amacın, garı ranta açmak olduğunu ifade eden Bektaş, Büyükşehir Meclisinin 25 Kasım 2011 tarihli  Haydarpaşa'nın sadece bir katının gara ayrılmasına yönelik kararının buna kanıt olduğunu söyledi. TCDD'nin  Marmaray çalışmalarını gerekçe göstererek, önce Gebze- Pendik daha sonra Pendik-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı arası demiryollarını kapatmayı planladığını vurgulayan Bektaş, bunun Haydarpaşa ve Sirkeci Garlarını kapatmak anlamına geldiğini söyledi.  

 

YOLCULAR MAĞDUR EDİLDİ

Köseköy-Gebze hattının kapatılmasını da değerlendiren Bektaş şunları söyledi: “Bu hattın kapatılmasıyla, günde ortalama karşılıklı olarak 24 adet ekspres ile ortalama 10 bin, 20 adet ana hat ekspresiyle de ortalama 3 bin yolcuya ne haliniz varsa görün denmiştir.”

 

Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'na sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirten Bektaş, her Pazar Haydarpaşa Garı önünde eylem yapmaya devam edeceklerini belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

 

Leona Hamşikova Haydarpaşa’daki eylemi Demokrat Haber için çekti: