Şırnak’ın Beytülşebap ilçesinde PKK saldırısı sonucu hayatını kaybeden Osmaniyeli Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze töreninde AKP'ye ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a öfke vardı. Cenaze namazı, AKP'lilerin de katılarak ön saflarda namaza durması nedeniyle kılınamadı. AKP'ye ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a isyan eden hayatını kaybeden askerin yakınları ve vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan adına gönderilen çelengi de parçaladı.

AKP'LİLER ÖN SAFTA NAMAZA DURDU, AİLE İSYAN ETTİ

Cenazedeki gerginlik, cenaze namazı sırasında AKP milletvekillerinin ön safta namaza durması üzerine başladı.

AKP Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ile Mücahit Durmuşoğlu ve AKP İl Başkanı Hamza Tor cenaze namazı için ön safa geçmek istediği sırada kalabalıktan bir kişi, "Sizin burada işiniz yok. Defolun buradan," dedi. Bunun üzerine hayatını kaybeden askerin yakını olduğunu belirten bir başka kişi de, "Ben şehit yakınıyım, ön safta değilim, bu çapulcuların önümde ne işi var," dedi.

Yüzbaşı Ali Alkan’ın bir başka ağabeyi ise, "Ben alıyorum, götürüyorum. Bu cenaze namazı alayda kılınacak. Ben burada bu çapulcularla birlikte istemiyorum cenaze namazını," dedi.

ÖFKE DİNMEDİ, MÜFTÜ CENAZE NAMAZINI HEMEN BİTİRDİ

Tepkilerin artması üzerine Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, gerginlik daha da tırmanmadan namazı kıldırmak için 'Allahuekber' diye tekbir getirip halkı cenaze namazına davet etti. Ancak törene katılanlar bir türlü sakinleştirilemedi. Müftü Çortul ile birlikte Belediye Başkanı Kadir Kara ve yanındaki imamlar namaza durdu. İl Müftüsü hemen selam vererek namazı bitirdi.

BAKAN YILDIZ'A: ZIRHLI ARABALARA BİNİP 'ŞEHİT OLMAK İSTİYORUM' DİYE BİR ŞEY YOK!

Cenaze törenine Alkan'ın Yarbay olan ağabeyi Mehmet Alkan'ın isyanı damga vurdu. Ağabey Alkan, kardeşinin tabutunun başına gelerek, "Burada vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine, dünyaya doymadı. Bunun katili kim, bunun sebebi kim, düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonuna kadar savaş diyor. Kendileri gitsin savaşsın," dedi.

Hayatını kaybeden askerin ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan, kardeşinin tabutu taşınırken de 'Şehit olmak istiyorum' diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a isim vermeden isyan ederek, "Sırça saraylarda 30 tane korumayla gezip zırhlı arabalara binip de 'şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok," dedi.




TRT'YE SESLENDİ: TAYYİP ERDOĞAN DUYACAK! 

Cenaze taşınırken cemaatten biri de öfkeyle TRT kamerasına yöneldi ve, “TRT, namaza durulmadığını Tayyip Erdoğan duyacak… Otrtadoğu’da büyük Türkiye’ymiş…” diye bağırdı.

ERDOĞAN'IN GÖNDERDİĞİ ÇELENK PARÇALANDI

Bu arada cenaze namazına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan adına gönderilen çelenk de vatandaşlar tarafından parçalandı; vatandaşlar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a tepki göstererek, kendi çocuklarını savaşmaya göndermesini istediler.