Hava-İş Sendikası üyesi işçiler, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda bir araya gelerek, "Türkiye bir hukuk devleti ise mahkeme kararları uygulansın" ve "Vicdanlara adalet" yazılı pankartlar açtı, slogan attı. 

Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin yaptığı açıklamada, yargı kararlarının uygulanmadığını belirterek hükümeti eleştirdi.

Ayçin, "Bu ülkede bağımsız yargı kararları hükümetin atadığı insanlar tarafından uygulanmıyorsa, adalete ve yargıya hodri meydan çekiliyorsa, bu ülkenin işçileri, bu ülkenin ezilen yoksul halkları nerede haklarını arayacaklar? Gezi'ye çıkıyoruz terörist ilan ediliyoruz, Taksim'e çıkıyoruz, terörist ilan ediliyoruz, tencere tava çalıyoruz ihbar edilmek isteniyoruz. Komşularımızla düşman kılınmak isteniyoruz. Nerede haklarımızı arayacağız" dedi.

"THY YÖNETİMİ HUKUK TANIMIYOR"

Ayçin, "Grev hakları elinden alındığı için işten atılan 305 arkadaşımızla 470 gündür direnişteyiz. Bütün iş mahkemeleri işe iade kararı vermiş, Yargıtay kararları onaylamış, ama daha önceden söz verilmesine rağmen THY yönetimi keyfi bir uygulamayla bu arkadaşlarımızın iş başı yapmasına izin vermiyor. 14 bin üyemiz adına başlattığımız grev, 70 gündür devam ediyor. 15 Mayıs tarihi itibariyle THY işvereni kanun tanımaz, hukuk tanımaz, adalete saygısız bir şekilde alınan tüm mahkeme kararlarını ve bilirkişi raporlarını elinin tersiyle iterek 'Ben bu kararları uygulamıyorum' diyor. Bu kararlar uygulatılmayacaksa ne yapalım? Silah alıp dağa mı çıkalım, yol mu keselim, adam mı dövelim? Ne yapalım? Buradan hükümeti ve THY işverenini bu hukuk tanımaz, hak tanımız, adalet bilmez tavrından vazgeçerek, bu sorunu çözmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal da THY çalışanlarına destek verdi.