Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldırının ardından farklı dillerden ve dinlerden kadınlar bir araya gelerek lokma dağıtma etkinliği düzenledi. Kadınlar, “Hatun Tuğluk'un kızlarıyız” diyerek barış mesajı verdi.

İçerenköy Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi'nde düzenlenen etkinliğe CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Müslüm Doğan, Mehmet Emin Adıyaman, yönetmen Çayan Demirel, yazar Belma Fırat, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Muhittin Yıldız da katıldı. Etkinliğe katılım yoğun oldu.

Evrensel'de yer alan habere göre, etkinlikte konuşmacılar Hatun Tuğluk'un kızı ve oğlu olarak çağrıldı. Hatun Tuğluk'un kızlarını temsilen Ayşegül Tözeren, “İyiliğin türküsünü söyleyenler bir arada. Hatun Tuğluk'un çocukları, benim okurlarım savaş düşmanı olsun, katil olmasın diyen Yaşar Kemal'in de okurlarıdır” dedi.

‘BOŞALTILAN MEZARA FAŞİZMİ GÖMECEĞİZ’

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise “Hatun Ana'nın boşalttığı mezar, siyasetçilerin dilinden damlayan kanın sokakta nasıl faşizme dönüştüğünü anlattı bize. Biz o boş mezara onların nefret dilini, kinlerini, öfkelerini ve bunun yarattığı faşizmi hep birlikte gömeceğiz” dedi.

‘SUSANLARIN VİCDANINA TOKAT ATARAK GİTTİ’

HDP Milletvekili Hüda Kaya, “Sevgili annemiz hayatında zalimlere direndiği gibi vefatıyla da en büyük eylemini yaparak gitti. Susanların, duymayanların vicdanına bir tokat atarak gitti" dedi. Hatun Tuğluk'un üçüncü gün lokmasının duasını ise Ali Kenanoğlu gerçekleştirdi.

‘NE KADAR KÖR VE SAĞIR OLDUĞUMUZU ANLAMAMIZA VESİLE OLDUN’

Etkinlikte açılan taziye defterinde bir mektup dikkati çekti. Fatma imzasını taşıyan mektupta; “Bir sünnî, Türk ve imam hatip mezunu olarak ilk defa lokma dağıtma etkinliğine katıldım. Yaşadığımız olay her ne kadar çok acı olsa da emin olun çok hayırlı şeylere vesile oldu. Ne yaptığımızı, ne kadar kör ve sağır olduğumuzu anlamamıza neden oldu. İnşallah bu hepimiz için milat olur. Buraya düştüğüm yerden kalkmak için geldim. Anladım ki bugüne kadar kalkamayışım düştüğüm yeri bilmemektenmiş. Bize bunu öğrettiğin için teşekkürler Hatun Anne” ifadeleri yer aldı.