Bir ay önce “Suriye’ye cihata gidiyorum” diyerek evden kaçtıktan sonra Reyhanlı’da bulunan Elazığlı Aysel Ak, 3 gün önce yine evden kaçtı. Aysel Ak, Suriye’ye geçişin yolunu, “Yaralı getiren ambulanslar ayarlıyorlar, onunla gidecektim” diye açıklıyor.

Taraf'ta yer alan habere göre Keban İlçesi’ne bağlı Acısı Mezrası’nda yaşayan 24 yaşındaki Aysel Ak, 3 gün önce evden kaçtı.

Daha önce Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde bulunarak ailesine teslim edilen Aysel Ak’ın babası Hasan Ak, şunları anlattı: “Bana, ‘Ablaların yanına gidiyordum. Suriye’de ablalar var onların yanında hem okuyacağım hem cihada katılacağım. Allah yolunda savaşanlar var ben onlara katılacağım’ demişti.

‘Reyhanlı’dan Suriye’ye nasıl gidecektin’ diye sorduğumda ‘Yaralı getiren ambulanslar ayarlıyorlar onlarla gidecektim’ demişti. Bir daha gitmeyeceğine bana söz vermişti. Ama üç gün önce sabah kalktığımda evde yoktu. Evin demir dış kapısı ses çıkarmasın diye mutfak penceresindeki sinekliği keserek oradan kaçmış.

Kızımı mutlaka kaçırdılar. Bunun arkasında birileri var. Kızım evden gittikten sonra komşularımız köye bir aracın gece girip çıktığını söylediler. Jandarma çalışma başlattı. Birileri kızımı kandırıp Suriye’ye götürüyor. Ben IŞİD’e katılmasından korkuyorum. Kızımın hayatından endişe diyorum.”