Gezi Parkı olaylarına destek için Hatay'da bir parkta kurulan çadırlar, polisin düzenlediği operasyonla kaldırıldı. Olayda gözaltına alınanların olduğu öğrenildi.

Sabah erken saatlerde, Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet timleri ve Antakya Belediyesi zabıta ekipleri Gezi Parkı odaklı gelişmeler kapsamında Akdeniz Mahallesi'ndeki Sevgi Parkı'nda kurulan çadırları kaldırdı.

GEZİ BASKINLARINDA 25 GÖZALTI

Hatay'da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları iddiasıyla 25 kişi gözaltına alındı.

Hatay’da polisin Gezi Parkı ev baskınları sabah saat 05.00’te başladı. Baskının yapıldığı evlerde arama yapan polisler aralarında ESP, SODAP, TÖPG, Halkevi ve AKADER yönetici ve üyelerinin bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Aynı saatlerde polis ve Antakya Belediyesi zabıta ekipleri, Akdeniz Mahallesi'ndeki Sevgi Parkı'nda kurulan çadırlara da baskın düzenledi. Baskınlarda çadırlar sökülürken, polis çadırlarda bulunanları gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında Hatay'da katıldığı Gezi Parkı protesto eylemi sırasında polisin attığı gaz fişeği kapsülünün isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert ile Eskişehir'deki protestolarda hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz da bulunuyor.

Gözaltına alınan diğer kişilerin isimleri ise şöyle; Özge Sapmaz, Ümit Yoğun, Sezai Bulgurcu, İbrahim Kocak, Ali Sözbilir, Edip Alparslan, Mustafa Alparslan, Eser Askeri, Mehmet Yüce, Yılmaz Gün, Sait Güneri, Soner Akçam, Fırat Mişli, Yücel Aslan, Serdar Hasırcı, Mahmut Durkal, Mithatcan Türetken, Sevinç Dok, Devran Çağlar, Cihan Çiçek, Hakan Güngör, Umut Işık ve Ali Şahin Çayırcı.

Operasyon kapsamında gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor. (Radikal/ANF)