Hatay'da düzenlenmek istenen "Türkiye-Suriye Kardeşlik Buluşması"nın valilik tarafından yasaklanması üzerine halk sokağa döküldü. Polisin halka saldırısıyla başlayan çatışmalar, Antakya mahallelerinde uzun süre devam etti.

 

Hatay Valiliği, "Türkiye-Suriye Kardeşlik Buluşması"nı yasaklandı. Yasak, Hatay halkının yoğun tepkisini çekti. Binlerce kişi, Doğuş Okulları'nın önünde toplandı. Polis, toplanan halka gaz bombalarıyla saldırdı.

 

Bunun üzerine kent merkezinde başlayan çatışmalar Armutlu ve Sümerler mahallelerine yayıldı. Mahallerde gençler yollara barikatlar kurarak ateşe verdi. Çok sayıda gözaltı ve yaralı olduğu öğrenildi. Polisin saldırı sırasında tazyikli su, gaz bombası ve "plastik mermi" kullandığı gelen bilgiler arasında. Kentte gerginlik devam ederken, polis sokakta gördüğü herkesi şüpheli gerekçesiyle gözaltına aldı.

 

Antakya'nın Samandağ ilçesi ve Harbiye ile Adana ile bağlantısını sağlayan ana yollar polis tarafından kesilirken, Antakya'ya giriş ve çıkışlar engellendi.

 

Eylemler sırasında sık sık “Tayyip istifa”, “Vali istifa”, “Savaş değil barış istiyoruz”, “Katil ABD, işbirlikçi AKP” sloganları atıldı.

 

Hatay Valiliği kentte yapılacak basın açıklamalarına ve yürüyüşlere izin verilmeyeceğini duyurmuş, adı konulmamış sıkı yönetim ilan etmişti.

 

Bu arada İçişleri Bakanlığı'nın 81 ilin valiliğine "eyleme diğer şehirlerden katılımı engelleyin" genelgesi gönderdiği öğrenildi.

 

Çıkan olaylarda 4 polis aracının camı kırıldı, 2'si polis 4 kişi hafif şekilde yaralandı.