Hatay'da, ODTÜ direnişine destek için yapılan eylemde hayatını kaybeden Atakan'ın yaralanma anının görüntüleri ortaya çıktı.

Hatay Emniyet Müdürlüğü tarafından dağıtılan görüntüler olaylara müdahale eden akrep tabir edilen polis aracının kameraları tarafından kaydedilmiş. Ara sokakta hızla giden polis aracı bir anda yerden doğrulmaya çalışan bir kişiyi görüntülüyor. Ancak polis aracı yerde yaralı şahsa yardım etmek yerine olay yerinden hızla uzaklaşıyor.

Emniyet Müdürlüğünün Ahmet Atakan'ın başına gaz fişeği isabet etmediği yolundaki tezini desteklemek amacıyla dağıtılan bu görüntü, Ahmet Atakan'a yaralandıktan sonra niçin yardım edilmedi tartışmalarını iyice alevlendirecek gibi görünüyor.



22 yaşındaki Ahmet Atakan'ın ölümünden sonra Hatay Valiliği bir açıklama yayımladı.

VALİLİK: YÜKSEK BİR YERDEN DÜŞMÜŞ OLABİLİR

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “10 Eylül 2013 Salı günü saat 00.57 sıralarında Gündüz Caddesi üzerinde devriye gezen güvenlik biriminden 1 kişinin binadan yola düştüğü anonsu yapılması üzerine derhal 112 Acil Servis ile görüşülerek bir Ambulans gönderilmiştir. Ancak olay yerinde bulunan şahıslar yaralıyı kendi imkânları ile hastaneye götürmek istemiş, sonrasında yaralı olarak Antakya Devlet Hastanesi’ne getirilen Ahmet Atakan isimli vatandaşımız, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Konu Adli Makamlara intikal ettirilmiş olup, çok yönlü olarak araştırılmaktadır. Elde edilen ilk verilere ve bilgilere yüksek bir yerden düşmüş olabileceği değerlendirilmektedir.”

Adalet Bakanı Başdanışmanı Adnan Boynukara da Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ahmet Atakan'ın otopsi işlemi tamamlanmış ve şu anki verilere göre ölüm sebebi yüksekten düşmeye bağlı ölüm olarak açıklanıyor."

ÖN OTOPSİYE GİREN DOKTOR: DÜŞTÜĞÜNE DAİR BULGU YOK

Olayın ardından Hatay Devlet Hastanesi’ne gittiğini ve ön otopsiye girdiğini ifade eden Hatay Tabip Odası Başkanı Selim Matkap ise bianet'e yaptığı açıklamada “Atakan’ın vücudunda yüksek bir binanın üzerinden düştüğünü ispatlayan bir bulguya rastlamadık" dedi.

Matkap şunları söyledi: "En önemli iki bulgu var: Birisi akciğerlerde kanama, diğer kafa travması. Kafasında künt travma olarak tabir edilen çökme kırığı ve morarma vardı. Ölüm sebebi bunlardan biri. Bunlarla ‘yüksekten düştü’ diye açıklama yapılamaz. Zaten Valiliğin peşinen açıklama yapmaması gerekir. Kesin bilgi elde etmeden açıklama yaparak kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyorlar. Otopside yüksekten düşmeyi belirten tıbbi bulguya rastlamadık. Kemiklerde, bacağında, kolunda kırık yoktu. Düşenlerde genelde bu kırıklar görülür.”

(Ajanslar)