AKP hükümetiyle imzalanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) kararlarını protesto etmek için Türkiye’de dört koldan, 31 merkezden Çalışma ve Sosyal Bakanlığı’na yürüyen KESK’lilerin yürüyüşüne Hatay’da polis saldırdı. 

Roboski’den yola çıkan Bedran / Orhan Encü, Abdullah Cömert yürüyüş kolu, Antep’ten sonra bugün Hatay’a ulaştı. KESK’liler Hatay’da polisin saldırısına maruz kaldı.

Hatay'ın Maksim Kavşağı'nda toplanan grup, Armutlu Mahallesi Uğur Mumcu Alanı'na yürümek istedi. Ancak polis yürüyüşe izin vermeyerek, KESK'lilerin önünü kesti. Bunun üzerine KESK'liler, Harbiye Caddesi'nde bir süre oturma eylemi yaptı. Cadde üzerinde basın açıklaması yapmak isteyen KESK'lilere polis biber gazı ile saldırdı.

Saldırı ardından KESK'liler, basın açıklaması yaptıktan sonra araçlarla Hatay'da katıldığı Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeği kapsülünün isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ve Eskişehir'deki protestolarda polisler tarafından öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın ailelerini ziyaret etti.

KESK'lilerin saat 20.00'de Adana'da olması bekleniyor. (ANF)