Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 15 dakika arayla meydana gelen iki patlamada ölü sayısı 41'e yükseldi. 100 kişinin yaralandığı patlamalarda, ilçede büyük panik yaşandı; çok sayıda ev ve otomobil de hasar gördü.

Reyhanlı ilçesinde saat 13.55'te belediye ve PTT binası yakınlarında iki patlama meydana geldi.

Bomba yüklü araçların infilak etmesi sonucu gerçekleştiği belirtilen patlamalar, ilçede büyük panik yarattı.

Patlamaların ardından bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi. Yaralılar, ambulanslarla Reyhanlı ve Hatay'daki hastanelere taşındı.

Bölgeden ölü ve yaralı sayısı konusunda çelişkili bilgiler geldi.

NTV'ye konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, patlamalarda 40 kişinin yaşamını yitirdiğini, 29'u ağır 100 kişinin de yaralandığını söyledi.

Patlamaların şiddetli olması nedeniyle ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyordu. Son gelen haberlere göre, ölü sayısı 41^'e yükseldi.

Patlamaların etkisiyle ahşap bir evin çöktüğü belirtildi. Bölgedeki 8 araç hurdaya döndü, çok sayıda bina da zarar gördü.

Ekipler, hasar gören evlerin enkazında kalanlar olma ihtimali nedeniye çalışma yapıyor.

Olayın ardından ilçede elektrikler kesilirken, vatandaşlar ilçeyi terk etmeye başladı.

Bölgedeki ekipler, patlamaların nedenine ilişkin ayrıntılı bir şekilde inceleme yapıyor.

GÜLER: ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTABİLİR

İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bölgeye gideceğini ifade eden İçişleri Bakanı Güler, “Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe de ediliyor. Paniği önlemek için ilçeye her türlü kuvvet sevkiyatı yapılıyor” dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu da, 15 ambulansın olay yerine gittiğini dile getirdi. Bakan Müezzinoğlu, ambulans helikopter ve uçakların da bölgeye hareket edeceğini belirtti.

DAVUTOĞLU: KAOSU YANSITAN KARŞILIĞINI BULUR

Almanya’da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise patlamalarla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin huzurunu sabote etmek isteyenlerin olabileceğini söyledi.

Olayın zamanlamasının dikkat çekici olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı, "Dışarıdaki kaosu Türkiye'ye yansıtan karşılığını alır" dedi.

Gerekli tedbirlerin alınacağını belirten Davutoğlu, “Hiç kimse Türkiye'nin gücünü test etmeye kalkmasın" diye konuştu.

PATLAMA SONRASINDA GERGİNLİK

Öte yandan, patlamanın ardından ilçede gerginlik de yaşandı. Bazı vatandaşlar, Suriyeli sığınmacılara saldırmaya çalıştı. Polis ekipleri, havaya ateş açarak kalabalığı dağıttı.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 11 Şubat'ta patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda; 4'ü Türk, 14 kişi yaşamını yitirmiş, 26 kişi de yaralanmıştı.