Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Narlıca Hz. Ayşe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde velilere yönelik verdiği konferansta, İslam’a göre, çocukların anne ve babaları üzerinde bazı hakları olduğunu söyleyerek, bunlardan birinin de çocuğun ergenlik çağına eriştiğinde babası tarafından evlendirilmesi olduğunu söyledi.

Kavillioğlu kız çocuklarının 9-15 yaş arasında evlendirilebileceğini savundu. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Kallavioğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 

Müftü Kavillioğlu, İslam’a göre çocukların anne ve babaları üzerinde, "Güzel bir isim koymak", "İyi bir eğitim ve terbiye vermek", "Çocuklara güzel davranmak" ve "Evlilik çağına geldiğinde evlendirmek" gibi bir takım hakları olduğunu söyledi.

Kavillioğlu, çocuğun evlilik çağı ile ilgili olarak, “Çocuğun, babası üzerindeki haklarından biri de, buluğ çağına erişince çocuğunu evlendirmesidir. Hem Kur’an-ı Kerim hem de Hz. Peygamber (s.a.v), gençlerin ve yetimlerin buluğ çağına erince evlendirilmelerini emretmektedir” açıklamasında bulundu.
Kavillioğlu, "Buluğ çağı, İslâm âlimlerinin çoğunluğuna göre kızlarda 9-15, erkeklerde 12-15 yaşları arası olarak belirlenmiştir. Yalnız İmam-ı Azam Hazretleri, buluğ çağının sonu olarak kızlarda 17, erkeklerde ise 18 yaşını kabul eder” diyerek çocuk evliliklerine destek çıktı.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, müftü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. Güllüoğlu, şunları söyledi:

"Bir taraftan Başbakan Yardımcısının sözleri Diyanet'in fetvaları nedeniyle anayasanın bağlayıcı olamayacağı öte taraftan 'boş ol' fetvaları ve Hatay Müftüsü ve ikinci eş sitesi... Neler oluyor bu ülkede? Dönüşüm yapmak adına şartlar mı sorgulanıyor? Laiklik rafa mı kaldırılıyor? Düşünsenize, Anayasasında 'laiklik' denilen bir ülkede, erken evlilkler önlensin diye Diyanet'e resmi nikah yetkisini veriyoruz ama yetki alan zat, '18 yaş altı mubahtır' diyor. Görevden alınması ve sorgulanması talebimiz hakkında suç duyurusunda bulunacağız."

Kaynak: Birgün