Hatay'da binlerce kişi, Gezi Parkı direnişlerinde yaşamlarını yitirenleri anmak ve faillerinin ortaya çıkarılması talebiyle Valiliğe yürümek istedi. Ancak polisin yürüyüşe izin vermeyerek kitleye müdahale etmesi üzerine çıkan ve saatlerce süren çatışmalarda çok sayıda kişi yaralanırken, gözaltına alınanlar oldu.

Armutlu Mahallesi'nde bulunan Gündüz Caddesi üzerinde bir araya gelen yüzlerce kişi, "Her yer Takim her yer direniş", "İsmail Korkmaz ve Abdullah Cömert ölümsüz" ve "Hükümet istifa" sloganları atarak Valiliğe doğru yürüyüşe geçti. Gündüz Caddesi üzerinde barikat kuran polis ise, kitlenin yürüyüşüne izin vermedi. Polisin zırhlı araçlarla barikat kurduğu caddede, binlerce kişi çöp konteynerleriyle, taşlar ve kalaslarla barikat kurdu. Yapılan anonsa rağmen dağılmamakta ısrar eden kitleye polis gaz bombası, plastik mermi ve tazyikli su ile saldırdı. Kitle ise, polise taş, havai fişek ve molotofkokteyli ile karşılık verdi.

Çatışmalar yaklaşık 5 saat boyunca sürdü. İlerleyen saatlerde kitlenin ara sokaklara girip, dağılmasıyla çatışmalar sona erdi.

Çatışmalarda çok sayıda kişi ve polis yaralanırken, çok sayı kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi. (ANF)